Miercuri, 12 Aprilie 2017 - 05:18 AM Aleg.RO: Legea care prevede garantarea de stat, in proportie de 50%, a creditelor pentru locuinte noi sau consolidate, promulgata

Publicat de: ---

Bursa

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti Legea privind aprobarea OUG 97/2016 pentru modificarea si completarea art . 1 din OUG 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului "Prima casa", a informat Administratia Prezidentiala, prin intermediul unui comunicat.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat a anuntat, pe 21 martie, ca a sustinut proiectul de lege, adoptat de Camera Deputatilor, care prevede garantarea de catre stat, in procent de 50%, a creditelor acordate pentru achizitia de locuinte noi sau consolidate prin programul "Prima casa".

Locuintele care nu se incadreaza in aceasta categorie vor fi garantate de statul roman in procent de 40%, mai prevede actul normativ.

"Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 97/2016 pentru modificarea si completarea art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului "Prima casa", precum si pentru stabilirea unor masuri la nivelul administratiei publice centrale urmareste sa le faciliteze romanilor cumpararea de locuinte noi, dar si a locuintelor consolidate, in conditii avantajoase", informa grupul social democrat, prin intermediul unui comunicat.

Reprezentantii PSD mentionau ca masurile propuse stimuleaza achizitia de locuinte noi in cadrul programului, fapt care va avea efecte benefice asupra cresterii calitatii vietii prin imbunatatirea conditiilor de locuire in Romania. Un alt efect al noului act normativ va fi dinamizarea activitatii de constructii, cu ecou favorabil in privinta crearii de noi locuri de munca, mentiona sursa citata.

"Conform noii reglementari, prin locuinta noua se intelege orice imobil care respecta conditiile pentru a fi incadrat in categoria imobilelor cu destinatia de locuinta, receptionat la terminarea lucrarilor cu cel mult cinci ani inainte de data solicitarii creditului garantat. Totodata, vor fi asimilate in categoria locuintelor noi si cele supuse cu cel mult cinci ani inainte de data solicitarii creditului garantat unor lucrari de interventie in vederea consolidarii si/sau a reducerii riscului seismic", preciza grupul PSD.

Programul "Prima casa" a fost initiat in anul 2009, iar de la startul acestuia pana la sfarsitul lunii octombrie 2016 au fost acordate 201.080 garantii, in valoare totala de 17,24 miliarde lei, informa sursa respectiva.


(1552 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Legea care prevede garantarea de stat, in proportie de 50%, a creditelor pentru locuinte noi sau consolidate, promulgata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67251086235046 seconds.