Camera Deputatilor a adoptat legea care ofera imunitate sporita judecatorilor CCR [1]

Astazi a fost adoptat proiectul de lege care ofera imunitate sporita judecatorilor CCR de catre Camera Deputatilor

. Acestia nu vor mai putea fi urmariti penal, retinuti, arestati, perchezitionati sau trimisi in judecata penala decat cu incuviintarea a doua treimi din numarul judecatorilor Curtii.

"Judecatorii CCR nu pot fi urmariti penal, retinuti, arestati sau perchezitionati sau trimisi in judecata penala decat cu incuviintarea plenului Curtii Constitutionale a Rominiei (CCR), la cererea ministrului Justitiei, sesizat de procurorul general al Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justitie(ICCJ). Încuviintarea se da cu votul a doua treimi din numarul judecatorilor CCR, dupa ascultarea judecatorului in cauza", potrivit initiativei de modificare a Legii nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale.

Proiectul prevede ca pentru infractiuni savarsite de judecatorii CCR, urmarirea penala si trimiterea in judecata se face numai de catre Parchetul de pe langa ICCJ, iar competenta de judecata apartine ICCJ.

Sursa: Mediafax [2]

Publicat de : ---
Data publicării: 12 Apr 2017 - 05:18
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=60527&titlu=_Camera_Deputatilor_a_adoptat_legea_care_ofera_imunitate_sporita_judecatorilor_CCR
  [2] http://www.mediafax.ro