Problema corupției la nivel înalt îl deranjează pe Tăriceanu în discuțiile cu UE [1]

Primul ministru Călin Popescu-Tăriceanu a declarat zilele acestea că “justiția nu va funcționa cu două unități de măsură”, întrucât el și șeful statului nu au “nici o rezervă” în a lăsa instituțiile abilitate să-și facă datoria, indiferent de culoarea politică a celor anchetați.

Cu același prilej, premierul a arătat că oficialii de la Bruxelles sunt extrem de îngrijorați de corupția la nivel înalt din țara noastră, solicitând acțiuni concrete și dispariția principiului “avem corupție, dar nu avem corupți”. Tăriceanu se simte “deranjant”, după cum a spus, de faptul că la fiecare întâlnire cu responsabilii UE apare în prim-plan problema corupției la nivel înalt. “Corupția este mai mult decât o ștampilă pe fruntea României, este un lucru ce preocupă instituțiile europene pentru că se consideră că o țară, odată intrată în UE, importă și această problemă”, a accentuat liderul de la Palatul Victoria.

Publicat de : Radu GEORGE
Data publicării: 27 Ian 2005 - 10:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=605&titlu=Problema_coruptiei_la_nivel_inalt_il_deranjeaza_pe_Tariceanu_in_discutiile_cu_UE