Democratii se simt pusi in dificultate de colegii de Alianta [1]

Democratii scrasnesc din dinti si anunta ca vor sprijini Guvernul chiar daca au fost lasati in ofsaid. Desi recunosc faptul ca au fost pusi in "dificultate" de decizia premierului de a renunta la demisie, membrii PD au anuntat ca vor sustine eforturile Guvernului de refacere a tarii dupa inundatii si masurile pentru integrarea in UE.

Supararea democratilor este insa atat de mare incat au intrat in sedinta Biroului Permanent de ieri cu gandul sa convoace o Conventie Extraordinara si sa-si retraga ministrii din Guvern. Altii au vorbit chiar de ruperea protocolului Aliantei DA. Acest curent se pare ca ar fi fost temperat, potrivit unor surse, de mesajele trimise de presedintele Basescu prin intermediul lui Emil Boc. Potrivit unor surse din interiorul partidului, membrii BPN nu au ajuns insa la nici o concluzie, existand si voci care au sustinut ca o astfel de masura nu este oportuna. Pe de alta parte insa, daca nu au reusit sa-si vada visul privind anticipatele realizat, democratilor le-a venit ideea sa decapiteze niste ministri. Prin urmare, au decis sa convoace saptamana viitoare un CNC al Aliantei in care sa propuna realizarea unei remanieri.

Surse din PD sustin ca democratii vor sa-i impuna premierului ca, de aici inainte, fiecare dintre hotararile sale sau ale Guvernului sa fie doar concluzii ale discutiile din sanul forului de conducere al Aliantei DA.

Intre timp insa membrii PD incearca din rasputeri sa ascunda iritarea provocata de Tariceanu, pe care unii democrati il acuza ca guverneaza impotriva Aliantei.

"Decizia primului ministru de a renunta la demisie a pus in dificultate Partidul Democrat care, dupa ce a adoptat in unanimitate la Consiliul National de Coordonare solutia alegerilor anticipate, a fost pus in fata situatiei deciziei premierului, dupa ce si PNL luase aceeasi decizie in forurile de conducere", a afirmat Emil Boc, anuntand totusi ca partidul pe care il conduce a ramas consecvent pozitiei conform careia alegerile anticipate ar fi reusit sa deblocheze actuala situatie politica si ar fi creat premisele constituirii unei majoritati solide.

Boc a mai spus doar ca in actuala situatie nu mai pot fi declansate alegeri anticipate decat daca va exista o decizie a primului ministru de a demisiona sau daca va exista o motiune de cenzura votata de opozitie.
Publicat de : Cristina Faighel
Data publicării: 21 Iul 2005 - 08:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=6011&titlu=Democratii_se_simt_pusi_in_dificultate_de_colegii_de_Alianta