Primaria Capitalei - Videanu ii ia fata lui Orban [1]

Democratii l-au desemnat, ieri, oficial pe Adriean Videanu drept candidat al PD la Primaria Capitalei. Si aceasta la numai o zi dupa scandalul izbucnit in Alianta din cauza liberalului Ludovic Orban, caruia i s-a batut obrazul ca isi face campanie in Bucuresti folosind insemnele D.A.


Postul de vicepremier pentru coordonarea ministerelor economice va ramane vacant luna viitoare. Ministrul Adriean Videanu, in prezent, negociator-sef cu FMI a anuntat ieri ca va demisiona din aceasta functie pentru a candida la Primaria Capitalei. El a fost ieri desemnat de catre PD pentru aceasta candidatura, trebuind sa treaca mai intai un test: acela al electoratului, care va fi chemat sa se pronunte, intr-un sondaj de opinie, pe cine prefera: pe Videanu sau pe Ludovic Orban, candidatul din partea PNL. Pentru a alege intre cei doi, Alianta trebuie sa faca un sondaj de opinie, conform protocolului. Se vede treaba ca PD si PNL se inteleg de minune nu doar uitandu-ne la campania pe care si-o face de capul lui Ludovic Orban, care imparte prin Capitala insigne si pelerine portocalii, dar si din faptul ca Alianta comanda nu un sondaj, ci doua: unul CURS (preferat de liberali) si unul CSOP (cu care lucreaza de obicei PD). Cele doua cercetari se vor desfasura intre 29 ianuarie si 2 februarie.

SANCTIUNE. Presedintele PD, Emil Boc, a sustinut ieri ca liberalul Ludovic Orban ar fi primit un "cartonas galben" si ar fi fost sanctionat pentru campania pe care a inceput-o in Bucuresti pentru a influenta sondajul de opinie facut de Alianta pentru a-si stabili candidatul la Primarie. "Actiunile dlui Orban au fost la limita protocolului Aliantei si au fost sanctionate ca atare. I s-a interzis sa mai foloseasca sigla si culorile Aliantei", a declarat Boc. Liderul democrat a sustinut in schimb ca intre PD si PNL nu ar exista disensiuni, subiectul Orban fiind "un act izolat".

OANA STANCU
Publicat de : ---
Data publicării: 27 Ian 2005 - 12:34
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=601&titlu=Primaria_Capitalei___Videanu_ii_ia_fata_lui_Orban