Comunicate democrate contra primului-ministru liberal [1]

Decizia lui Tariceanu de a nu mai demisiona din functia de premier a starnit valuri prindre democrati. Mai mult, si fostul presedinte al PD, Traian Basescu, acum presedinte al statului, a sarit la gatul presedintelui PNL.

Senatorul democrat Dan Carlan a declarat, ieri, ca "din punct de vedere politic, alegerile anticipate reprezinta o necesitate". Mai mult, acesta a sustinut ca hotararea premierului Tariceanu de a renunta la demisie nu exclude varianta alegerilor anticipate. "Din punct de vedere politic, alegerile anticipate reprezinta o necesitate. Nu s-a schimbat nimic", a precizat senatorul. El a afirmat ca nu ar fi existat o incompatibilitate intre demisia Guvernului si faptul ca in octombrie urmau sa fie organizate alegeri anticipate.


Vorba PD-ista a lu’ Basescu, momentul 1 si...

Imediat dupa anuntul premierul democratii au reactionat. PD "respecta" decizia primului-ministru de a renunta la demisia Cabinetului, dar sustine ca prin evitarea alegerilor anticipate "s-a pierdut un moment important pentru depasirea blocajului politic actual". Acelasi "respect" il acorda PD si prevederilor protocolului de functionare a Aliantei. "Alegerile anticipate pot fi generate numai prin atitudinea primului-ministru. Demisia este un act unilateral, iar decizia primului ministru a fost justificata prin prioritatea pe care Guvernul trebuie sa o acorde refacerii tarii", au mai afirmat democratii.


...Interfata Boc

Mai mult decat atat, presedintele PD, Emil Boc, a precizat ca PD a fost pus in dificultate de decizia premierului de a renunta la demisie. "Decizia primului-ministru de a renunta la demisie a pus in dificultate Partidul Democrat care, dupa ce a adoptat in unanimitate la Consiliul National de Coordonare solutia alegerilor anticipate, a fost pus in fata situatiei deciziei premierului, dupa ce si PNL luase aceeasi decizie in forurile de conducere", a comletat Boc. Liderul PD a reiterat faptul ca ca partidul pe care il conduce a ramas consecvent pozitiei conform careia alegerile anticipate ar fi reusit sa deblocheze actuala situatie politica si ar fi creat premisele constituirii unei majoritati solide.


Vorba lu’ Basescu, momentul 2

La randul lui, presedintele Traian Basescu a precizat ca prin retragerea demisiei premierului s-a ratat un moment pentru organizarea alegerilor anticipate, care sa permita Guvernului promovarea masurilor care sa duca la o reforma profunda a institutiilor statului. In comunicatul Presedintiei se mai arata ca seful statului a luat nota de decizia premierului.
Publicat de : Bogdan Apostolescu
Data publicării: 21 Iul 2005 - 08:21
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=6001&titlu=Comunicate_democrate_contra_primului_ministru_liberal