Ordonanțele Guvernului scurtează vacanța parlamentarilor [1]

Nici nu au intrat bine în vacanță că parlamentarii au și fost chemați înapoi, la lucru. De astăzi, ei vor participa la cea de-a doua sesiune extraordinară, după ce, săptămâna trecută, s-au reunit pentru a se pronunța asupra articolelor din legile justiției ce fuseseră declarate neconstituționale.

De această dată însă, programul de lucru a fost prelungit la zece zile, până pe 29 iulie, senatorii și deputații trebuind să voteze aproape 200 de acte normative, adoptate de Cabinetul Tăriceanu în ultima sa ședință.


Este vorba, mai precis, despre 193 de acte normative, din care 34 proiecte de lege, 43 ordonanțe de urgență, 12 ordonanțe simple și 104 hotărâri de guvern. Unul dintre cele mai importante acte care urmează a fi luat în discuție de parlamentari cuprinde modificările aduse Legii electorale. Ordonanța emisă în acest sens prevede reducerea termenelor prevăzute de lege, cu scopul desfășurării în ritm accelerat a alegerilor pentru Camera Deputaților și Senat, după dizolvarea actualului Legislativ. Un alt proiect ce va ajunge în dezbatere privește completarea legii de prevenire și combatere a traficului de persoane, pentru a armoniza legislația națională cu cea europeană. De asemenea, vor mai fi supuse votului proiectul legislativ privind desființarea serviciului militar obligatoriu, hotărârea Guvernului referitoare la programul de iarnă în domeniul energetic, precum și ordonanța ce privește dreptul la libera circulație al cetățenilor din țările UE pe teritoriul României, după data aderării. Pe ordinea de zi mai figurează și mult disputata ordonanță prin care personalul din sectorul bugetar va beneficia de majorări salariale, urmare, potrivit Guvernului, a creșterii încasărilor la bugetul de stat.

PSD a solicitat și el convocarea a încă unei sesiuni extraordinare pentru o nouă rectificare a bugetului, pe anul în curs, în ideea redirecționării unor fonduri către cei care au avut de suferit de pe urma inundațiilor.
Publicat de : R.D.
Data publicării: 19 Iul 2005 - 08:59
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5929&titlu=Ordonantele_Guvernului_scurteaza_vacanta_parlamentarilor