Petre Strachinaru (PD): PRM are de castigat de pe urma colaborarii dintre PNL-PD si UDMR [1]

Deputatul PD de Covasna, Petre Strachinaru, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca PRM ar putea avea de castigat in urma alegerilor anticipate din cauza colaborarii Aliantei PNL - PD cu UDMR, transmite corespondentul Mediafax.

Petre Strachinaru a spus ca Alianta PNL-PD va aborda alegerile anticipate cu dificultati, deoarece exista riscul ca la nivel national PRM sa fie cel care va castiga mai mult decat ce are acum.


Pericolul enclavizarii

Deputatul democrat sustine ca Alianta a castigat alegerile de anul trecut in Ardeal, iar aici, in cazul unor alegeri anticipate, va avea probleme din cauza colaborarii cu UDMR. "Din cauza acestor tendinte ale UDMR de autonomie, de enclavizare, PRM va castiga procente suplimentare in Ardeal si asta este grav", a spus Strachinaru. Cu toate acestea, el crede ca Alianta va castiga alegerile la nivel national si este de parere ca UDMR ar trebui sa adopte o pozitie ferma si "sa respecte tot ceea ce inseamna o colaborare". "Alaturi de noi a obtinut (UDMR - n.r.) mult mai mult decat cat a visat langa PSD. Nu ne poate santaja pana la sfarsit, sa conditioneze colaborarea cu noi", a spus Petre Strachinaru, adaugand ca "in momentul in care conditionezi, trebuie sa mergi si pe o loialitate fata de partenerii tai". Cu toate acestea, Strachinaru a precizat ca Alianta nu vrea alegeri declansate pentru a slabi puterea UDMR in Guvern, cum afirmase senatorul Uniunii, Puskas Balint. Strachinaru a spus ca intelege teama UDMR de a nu intra in Parlament, dar crede ca nu este justificata, deoarece Uniunea va atinge pragul electoral, avand in vedere mai ales cresterea numarului birourilor electorale din strainatate, decizie care a fost luata, dupa parerea lui Strachinaru, si la solicitarea UDMR.
Publicat de : Mediafax
Data publicării: 19 Iul 2005 - 08:40
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5912&titlu=Petre_Strachinaru__PD___PRM_are_de_castigat_de_pe_urma_colaborarii_dintre_PNL_PD_si_UDMR