Iliescu a fost consultat la Paris [1]

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost consultat, in urma cu o saptamana, de medici francezi dintr-o clinica pariziana, care au confirmat ca senatorul PSD este recuperat integral, la doua luni de la suferinta cardiaca ce a impus dilatarea arterei coronare si montarea unor stenturi.

apropiate senatorului au declarat, luni, citate de Mediafax, ca Iliescu a fost cu mare greutate convins sa accepte ideea de a consulta si alti medici decat cei care l-au ingrijit. In urma cu o saptamana, el a acceptat insa ideea, "mai mult de gura prietenilor", si a plecat la Paris. "Am vrut sa-l convingem pe presedinte ca medicii bucuresteni i-au spus adevarul si ca nu are o alta boala grava de inima. Pentru ca, orcat de linistit incerca sa para, era vizibil ca ascundea o teama legata de acest subiect", au mai spus aceleasi surse. In urma unui consult medical amanuntit, fostul presedinte a primit vestea ca starea sanatatii lui este buna, iar zona ingrosata din artera, in care sangele circula cu dificulate si pe care au fost montate cele cinci stenturi, este echilibrata functional, neexistand nici un risc imediat privind o noua situatie similara celei din mai.

In 13 mai, fostul presedinte Iliescu a avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi si a unei cardiopatii ischemice cunoscute, iar in 15 mai a fost internat in Spitalul de Urgenta Elias, pentru un control medical general.
Publicat de : C.E.
Data publicării: 19 Iul 2005 - 08:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5906&titlu=Iliescu_a_fost_consultat_la_Paris