PPCD: Vrem unificare de dreapta, dar nu alegeri anticipate [1]

Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) nu renunta la ideea de unificare a fortelor de dreapta din Romania. PPCD, reunit la sedinta Comitetului National de Conducere de sambata, a facut apel din nou catre toate partidele politice de centru-dreapta sa se grupeze intr-o singura forta, capabila sa ofere solutii reale la momentele de criza.

Primii pe lista viitorilor "frati" par sa fie cei din Alianta D.A., pe care popularii romani doresc sa o ajute in realizarea reformelor. PPCD a dat si un ultimatum fortelor politice de centru-dreapta.

Astfel, "daca pana la data de 25 iulie 2005 PPCD nu va primi nici un raspuns concret la aceste propuneri, sau daca acest raspuns va fi negativ, partidul condus de Ciuhandu va continua pe calea pe care a pornit, cea crestin-democrata. PPCD a criticat si criza politica actuala, de care se fac vinovati, spun ei, PSD si PRM.

"Actuala criza politica se datoreaza fortelor grupate in jurul PSD si PRM, care, chiar cu pretul ratarii integrarii Romaniei in structurile europene, cauta sa impiedice reformele necesare pentru instaurarea statului de drept", se arata in rezolutia semnata sambata.


Anticipatele, piedica in calea integrarii

Conducerea PPCD crede ca "greselile guvernarii trecute, cumulate cu incapacitatea actualului guvern de a gestiona tara in conditiile in care adversarii politici pun piedici serioase reformelor, au adus Romania in pragul unor alegeri anticipate".

Totusi, PPCD nu este de acord cu organizarea de anticipate in acest an si cere sefului statului sa gaseasca solutii pentru iesirea din criza. "Hotararea de a avea alegeri anticipate in aceasta toamna poate sa fie luata doar atunci cand toate solutiile democratice vor fi epuizate", se mai spune in rezolutie. PPCD avertizeaza totodata asupra faptului ca alegerile anticipate "ar putea conduce la un parlament nereprezentativ pentru Romania, datorita unei participari la vot care se estimeaza a fi foarte scazuta si ne-ar putea lasa in afara Uniunii Europene pentru un timp nedeterminat".
Publicat de : ---
Data publicării: 18 Iul 2005 - 08:12
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5880&titlu=PPCD__Vrem_unificare_de_dreapta__dar_nu_alegeri_anticipate