Instanta Suprema a respins cererea de arestare pentru Sebastian Ghita/ Fostul deputat ramane sub control judiciar cu interdictia de a parasi tara [1]

UPDATE 13:30 Sebastian Ghita ramane sub control judiciar cu interdictia de a parasi tara, instanta a respins arestarea

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, marti, sa respinga solicitarea DNA de inlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv in cazul lui Sebastian Ghita, astfel ca fostul deputat ramane cu control judiciar pe cautiune

.

Instanta suprema a decis, marti, sa respinga solicitarea DNA de inlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv in cazul lui Sebastian Ghita, astfel ca fostul deputat ramane in continuare cu masura control judiciar pe cautiune si cu interdictia de a parasi tara.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) este definitiva.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut, marti, inlocuirea masurii controlului judiciar pe cautiune cu arestul preventiv in cazul lui Sebastian Ghita pe motiv ca fostul deputat nu a respectat obligatia de a fi prezent ori de cate ori i s-a solicitat de catre organul judiciar, dar si suspiciunea rezonabila ca acesta ar fi parasit teritoriul tarii. Un alt aspect invocat de procurori a fost reprezentat de anturajul fostului parlamentar.

Pe de alta parte, avocatul lui Sebastian Ghita a precizat ca in contestatia procurorilor nu se regaseste cererea de inlocuire a masurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, aceasta fiind formulata doar oral, asa ca aparatorul a cerut instantei sa o respinga drept inadmisibila si nefondata. Totodata, avocatul a sustinut ca Sebastian Ghita a fost citat in dosarul "Ponta-Blair", insa in respectiva cauza fostul deputat nu are nicio masura preventiva. Aparatorul a mai argumentat ca fostul parlamentar ar fi avut abia miercuri obligatia de a se prezenta la politie, invocand de asemenea faptul ca nu se poate dovedi ca a avut la cunostinta despre derularea procesului de marti.

Pe 16 decembrie, ICCJ a admis solicitarea fostului deputat de ridicare a interdictiei de parasire a tarii "fara incuviintarea organului competent", in dosarul in care este judecat alaturi de fostii sefi ai Parchetului Curtii de Apel Ploiesti Aurelian Mihaila si Liviu Tudose, fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie Prahova, Constantin Isps, si Viorel Dosarul, fost sef al Politiei Judetene Prahova.

Decizia de ridicare a interdictiei, nedefinitiva si nici executorie, i-a fost inmanata lui Sebastian Ghita luni dimineata, 19 decembrie, cand acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru masura controlului judiciar, potrivit unui comunicat remis de Politia Romana.

Fostul deputat a fost citat miercurea trecuta, la ora 12, de catre procurorii DNA Ploiesti, in dosarul Ponta – Blair in care este acuzat de spalare de bani. Sebastian Ghita nu s-a prezentat, in fata procurorilor ajungand doar avocatii sai, ulterior fiind dat in consemn la frontiera.

Ministrul de Interne, Dragos Tudorache, a solicitat, de urgenta, sefului Politiei Romane, efectuarea unei anchete interne cu privire la modul in care au actionat politistii in cazul disparitiei fostului deputat Sebastian Ghita, urmand a fi dispuse masuri in consecinta, a anuntat IGPR.

Politia Romana sustine ca s-a solicitat sprijin si Politiei de Frontiera, ca au fost facute verificari la punctele de trecere a granitei si ca, "pana in prezent, nu au fost identificate date care sa confirme iesirea din tara".

Din comunicat reiese ca Sebastian Ghita se afla sub supravegherea Directiei Operatiuni Speciale (DOS) de luni, 19 decembrie, din dispozitia DNA Ploiesti, dar, sustine Politia Romana, ordonanta procurorilor "nu a presupus un control in trafic sau limitarea libertatii inculpatului".

Citeste si: TRAFIC aglomerat pe DN1 si in a treia zi de Craciun: Se circula in coloana in zona statiunilor montane Citeste si: Un barbat a murit, iar o femeie este in stare grava la spital, dupa ce s-au rasturnat cu masina, in judetul Olt Citeste si: Instanta Suprema a respins cererea de arestare pentru Sebastian Ghita/ Fostul deputat ramane sub control judiciar cu interdictia de a parasi tara Citeste si: Unde isi vor petrece romanii Revelionul. Reduceri de ultim moment pentru petrecerile de Anul Nou din Bucuresti si de la munte

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });
Publicat de : ---
Data publicării: 28 Dec 2016 - 05:52
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58139&titlu=Instanta_Suprema_a_respins_cererea_de_arestare_pentru_Sebastian_Ghita/_Fostul_deputat_ramane_sub_control_judiciar_cu_interdictia_de_a_parasi_tara