Opt noi deputati se afla in stare de incompatibilitate [1]

Opt deputati au notificat Biroul permanent al Camerei ca se afla in stare de incompatibilitate pe motiv ca detin si alte functii, unii dintre ei optand pentru calitatea de parlamentar, altii urmand sa ia o decizie in termenul legal

.

Astfel, Robert Sighiartau (PNL), Aurel Glad Varga (PNL), Eliza Madalina Peta (PSD), Lia Olguta Vasilescu (PSD), Liviu Ioan Balint (PMP), Constantin Zamfira (PSD), Mihaela Hunca (PSD) si Marius Bodea (PNL) au trimis informari ca se afla in stare de incompatibilitate.

Robert Sighiartau a anuntat Biroul permanent al Camerei ca isi depune demisia din functia de consilier judetean la CJ Bistrita-Nasaud, iar Glad Aurel Varga din calitatea de administrator al unor societati comerciale, cei doi optand pentru mentinerea mandatului de deputat.

Constantin Zamfira a aratat ca in termen de 15 zile va demisiona din Consiliul General al Municipiului Bucuresti si din functia de director general al unei societati comerciale.

Liviu Ioan Balint a mentionat doar ca se afla in situatie de incompatibilitate prevazuta de articolul 16, alineatul 2, literele a si d din Legea 96/2006.

Lia Olguta Vasilescu a informat conducerea Camerei ca isi rezerva dreptul de a opta in termenul de 30 de zile intre functia de primar al municipiului Craiova si cea de deputat.

Si Eliza Madalina Peta a precizat ca va opta in acelasi termen intre functia de deputat si cea de administrator/director general la o societate de salubritate din Craiova.

Mihaela Hunca a precizat ca in termen de 30 de zile va transmite Biroului permanent actul de demisie corespunzator optiunii pe care o va face intre mandatul de deputat si inspector general la Inspectoratul Scolar Botosani.

La randul sau, Marius Bodea a anuntat conducerea Camerei ca a demisionat din functia de membru al CA al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti SA pe 12 decembrie.

Secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu a precizat ca ANI a transmis o adresa referitoare la procedura de urmat in cazul celor aflati in incompatibilitate.

„Exista mai multe persoane care au avut o stare de incompatibilitate si Biroul permanent a cerut lamuriri la ANI, care a raspuns ca in 15 zile trebuie sa informeze Biroul permanent ca se afla intr-o astfel de situatie si pe urma in 30 de zile au dreptul sa opteze”, a explicat el, dupa sedinta de marti a Biroului permanent.

Sursa: Agerpres [2]

Publicat de : ---
Data publicării: 28 Dec 2016 - 05:52
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58136&titlu=Opt_noi_deputati_se_afla_in_stare_de_incompatibilitate
  [2] http://www.agerpres.ro