Inspectia Judiciara s-a autosesizat, in urma inregastrilor publicate de Sebastin Ghita [1]

Fostul deputat Sebastian Ghita a dat publicitatii, luni, o inregistrare potrivit careia procurorii DNA ar intentiona sa ii faca un dosar penal lui Liviu Dragnea

.

Este vorba despre o inregistrare audio ai carei protagonisti ar fi procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploiesti, cel care instrumenteaza dosarele lui Ghita, si un coleg al acestuia din DNA.

În cadrul discutiei, cel care se presupune ca ar fi procurorul Negulescu foloseste un limbaj trivial si amenintari la adresa fostului deputat.

La 24 de ore de la publicarea acestor inregistrari, Inspectia Judiciara din cadrul CSM s-a autosesizat.

Adina Anghelescu a explicat ce urmeaza acum, din punct de vedere procedural:

“Data trecuta cand Inspectia Judiciara s-a sesizat in legatura cu domnul Negulescu, s-a pus repede capac peste acest dosar, la cererea doamnei procuror-sef DNA, doamna Laura Codruta Kovesi, care a cerut Inspectiei Judiciare sa sesizeze ca s-ar fi afectat imaginea justitiei, pentru ca Lumea Justitiei si Antena 3 au dat acele inregistrari de la nunta la care procurorul Negulescu se afla intr-o cardasie cu mirii, cu nasul, un judecator si un primar inculpat, care avea sa fie trimis in judecata chiar de procurorul Negulescu. Cred ca aceasta sesizare va merge pana la capat si, daca stenograma este reala, s-ar putea merge chiar si la excluderea din magistratura a acestui procuror”, a explicat Adina Anghelescu.


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Dec 2016 - 05:44
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58057&titlu=Inspectia_Judiciara_s_a_autosesizat__in_urma_inregastrilor_publicate_de_Sebastin_Ghita