Raluca Turcan: Vom analiza daca vom sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea [1]

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marti, ca liberalii vor analiza daca ataca la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea, cat timp ''se apreciaza prin vot politic cu PSD-ul majoritar daca legea se respecta''

.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Raluca Turcan, a declarat, marti, cu privire la nemultumirile din partid privin modul in care au fost negociate functiile din noul Legislativ, ca liberalii mai tineri vor intelege in timp modul in care PSD pune problema.

''Colegii mai tineri parlamentari trebuie sa stie cum negociaza PSD adica <> pentru asa se raporteaza la institutia numita Parlamentul Romaniei. Nu se gandesc neaparat la masurile pe care le pot lua in anumite comisii, ci dimpotriva ce oameni au pentru anumite functii. Asadar, acest comportament al PSD va fi usor, usor, cunoscut de catre toti colegii'', a declarat presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, in contextul nemultumirilor din partid privind modul in care au fost negociate functiile in comisiile parlamentare si conducerile Camerei Deputatilor si Senatului.

Raluca Turcan a afirmat ca senatorii si deputatii PNL nu au avut ''o sedinta pentru impartirea functiilor, ci de a oferi cea mai buna formula pe care partidul o poate oferi in Parlament''.

PNL ar urma sa primeasca presedintia a patru comisii la Camera Deputatilor si doua functii in conducerea acestui for. La Senat PNL ar putea prelua presedintia a cinci comisii si trei functii in Biroul Permanent al Senatului.

Raluca Turcan: Vom analiza daca vom sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea

''Vom analiza (daca vom sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea-n.r.). Atat cat exista optiunea de vot politic in Parlament si se apreciaza prin vot politic cu PSD-ul majoritar daca legea se respecta sau nu vom analiza. Miza noastra nu este Liviu Dragnea, nu este PSD. Oamenii au votat. Noi vrem sa vedem exact ce face acest partid pentru cei care si-au pus asteptarile in PSD'', a afirmat presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, intrebata daca PNL va sesiza la CCR validarea mandatului lui Liviu Dragnea.

CITESTE SI Mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea a fost validat cu scandal 

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/camera-deputatilor-subcomisia-de-lucru-a-validat-mandatul-de-deputat-al-lui-liviu-dragnea_331865.html#ixzz4TPBYn7dm

Ea a spus ca decizia privind o posibila sesizare la CCR a validarii mandatului lui Liviu Dragnea va fi definitivata in cadrul sedintei Comisiei de unificare a partidului, programata pentru miercuri, ora 10:00.

''Oamenii se intreaba daca PSD a castigat alegerile de ce PNL a contestat validarea mandatului domnului Dragnea si raspunsul este urmatorul: indiferent cine se afla pe locul intai, pe locul doi, pe locul trei, are obligativitatea sa respecte legea. Ori Regulamentul Camerei Deputatilor, Constitutia Romaniei, cu legea 90/2001 ridica niste semne serioase de intrebare despre locul public pe care domnul Dragnea ar trebui sa il ocupe'', a explicat presedintele interimar al PNL.

Raluca Turcan a sustinut ca indiferent de partidul din care provii legea trebuie respectata.

''Cel mai mare rau care planeaza asupra Romaniei este nerespectarea legii sub diferitele ei forme, relativizare cum face domnul Tariceanu sau dubla masura cum obisnuiesc sa faca unii oameni politici in dispret fata de cetateni, si anume: pentru unii legea este optionala si pentru cei mai multi este respectata si se aplica'', a subliniat ea.

Tot miercuri, in Comisia de unificare, PNL va stabili si mandatul cu care vor merge la consultarile de la Cotroceni.

Mandatul de deputat a liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost validat marti de comisia de specialitate a Camerei Deputatilor.

Sursa: Mediafax


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Dec 2016 - 05:44
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58039&titlu=Raluca_Turcan__Vom_analiza_daca_vom_sesiza_la_CCR_validarea_mandatului_lui_Liviu_Dragnea