PSD si ALDE au semnat protocolul de guvernare si vor merge impreuna la Cotroceni, in pofida lui Iohannis. Dragnea negociaza in aceasta seara si cu UDMR [1]

UPDATE Liviu Dragnea va discuta in aceasta seara si cu UDMR

. PSD ar vrea ca maghiarii sa sutina guvernul in Parlament, dar fara a le oferi in schimb portofolii. 

UPDATE

Reporter:Este posibil ca premierul sa fie de la ALDE?

Tariceanu: Avand in vedere scorul pe care l-a obtinut PSD, premierul va fi dat de PSD.

Reporter: De la Cotroceni vi s-au adresat doua invitatii separate.

Dragnea: O sa-i trimitem domnului presedinte o scrisoare in care o sa-l informa ca mergem impreuna miercuri la 11.00. 

Reporter: Cate ministere primeste LADE?

Dragnea: Ministerele vor fi impartite proportional. Dar nu vom veni cu calculatoarele sua cun rigla de calcul. Vom tine cont de oamenii propusi si de domeniile unde sunt foarte buni. Va fi o discutie foarte deschisa si indreptata foarte mult catre eficienta. 

Reporter: Ati stabilit daca domnul Tariceanu ramane presedintele Sentaului?

Dragnea: Eu pot sa spun da. 

Reporter: Domnul Tariceanu isi doreste asta?

Tariceanu, ironic: M-a fortat sa spun da. 

UPDATE Daniel Constantin: Exista deja o forma a programului de guvernare cu care ne vom prezenta in Parlament. 

UPDATE Tariceanu: Vom participa impreuna la consultarile pe care presedintele le va organiza pentru desemnarea premierului. 

UPDATE Liviu Dragnea prezinta protocolul: Est eun protocol care are ca obiective principale cresterea economica si respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti. Coalitia de guvernare PSD-ALDE va propune un candidat unic pentru functia de premier si va sustine prin vot in Parlament un guvern de coalitie, iar echipa de guvernare va fi alcatuita proportional. PSD si ALDE se angajeaza ca toate numirile politice sa fie facute proportional. 

UPDATE Liviu Dragnea, inainte de a semna protocolul cu LADE: Am semnat documentele necesare pentru a-mi putea prelua mandatul de deputat. Acum merg sa avem o ultima discutie cu cei de ALDE pentru a arunca o privire finala pe protocolul de colaborare cu ALDE. Vom vorbi despre o reprezentare proportionala in Parlament si in Guvern. Nu voi merge cu calculatorul in mana si cu o grila. Vom discuta despre oameni si despre o reprezentare care sa ne dea siguranta ca Guvernul va pune in practica programul de guvernare. Nu sunt un om zgarcit. Nu am avut niciun contact cu Administratia Prezidentiala. Stiu ce propunere de premier ii voi face lui Klaus Iohannis. 

Drganea a batut palma cu Tariceanu

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat, duminica seara, ca PSD si ALDE vor semna, luni, un protocol de guvernare. "Am avut cateva intalniri, in aceste zile, intalniri care au avut doua obiective, de fapt: sa conturam arhitectura viitorului guvern - cum sa arate viitorul guvern, nu ca persoane - si, in acelasi timp, compatibilizarea programului de guvernare, ceea ce n-a fost foarte greu, pentru ca avem viziuni comune pentru dezvoltarea economiei si pentru justitia sociala. Ceea ce s-a intamplat aseara. Urmeaza maine, ne vedem din nou, si sa semnam un protocol, asa e firesc, asa se oficializeaza aceasta alianta. Asa cum am avut si la locale o sa facem si la parlamentare un protocol de guvernare”, a anuntat Liviu Dragnea, la Romania TV.

Presedintele PSD a mai spus ca numarul de portofolii pe care ALDE il va primi in viitorul guvern il va stabili dupa consultarile cu seful statului. "Am stabilit cateva principii  - este vorba de o repartizare proportionala, ca asa este firesc, dar va spun, din punctul meu de vedere, din partea mea eu n-o sa stau cu calculatorul sa vad la virgula. O sa conteze foarte mult persoanele propuse, pentru ca orice membru din guvern, in frunte cu primul ministru trebuie sa fie foarte bun, pentru ca au de pus in aplicare un program care intr-adevar aduce crestere in Romania, dar nu este un program usor de pus in practica", a mai spus Dragnea.  
Publicat de : ---
Data publicării: 20 Dec 2016 - 05:48
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58014&titlu=PSD_si_ALDE_au_semnat_protocolul_de_guvernare_si_vor_merge_impreuna_la_Cotroceni__in_pofida_lui_Iohannis__Dragnea_negociaza_in_aceasta_seara_si_cu_UDMR