Traian Basescu a revenit in Parlament, dupa o pauza de 16 ani: Care este prima lege pe care vrea sa o initieze [1]

Fostul presedinte Traian Basescu, ales senator in circumscriptia nr

. 42 Bucuresti, a declarat luni ca, in opinia sa, proiectele si initiativele legislative ar trebui dezbatute in plen, nu doar in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

"Doua mandate de deputat in 1992-1996 si 1996-2000, deci dupa 16 ani (sunt — n.r.) din nou in Parlament. (...) Nu as putea spune ca viata parlamentara era la fel de monotona ca cea din ziua de azi. Imi aduc aminte, in cele doua legislaturi cat am fost in Camera Deputatilor, se dezbateau legile pe articole in plen si erau dispute, erau dezbateri pe fiecare articol. Acum inteleg ca e o zi in care nici nu stiu ce voteaza, dar voteaza. Cu certitudine cred ca legile ar trebui dezbatute in plen, si nu intr-o comisie, sa vii si sa votezi fara sa stii ce ai votat", a declarat acesta, luni, la Senat, dupa indeplinirea formalitatilor necesare preluarii mandatului obtinut in urma alegerilor desfasurate pe 11 decembrie.Traian Basescu a adaugat ca prima lege pe care se gandeste sa o initieze in calitate de senator ar putea fi legata de anularea taxei pentru actele de cetatenie pentru cetatenii Republicii Moldova care cer cetatenie romana, motivand ca "este inadmisibil sa aiba o taxa de 550 de euro un amarat din Republica Moldova".Intrebat daca isi doreste sa fie liderul grupului senatorilor PMP, Traian Basescu a replicat: "Nu, exclus"."Acum, cand nu se discuta Constitutia, toti politicienii or sa va spuna sa dispara imunitatea. Va trebui sa vedem cand se discuta revizuirea Constitutiei cati mai spun sa dispara imunitatea", a spus Traian Basescu.In ce priveste viitorul prim-ministru, Traian Basescu a declarat ca "nu exista dubii" in privinta faptului ca acesta va fi desemnat de catre majoritatea formata din PSD si ALDE, insa a sustinut ca nu stie cine ar putea sa fie viitorul premier. Despre faptul ca Elena Udrea, candidat independent pentru un mandat de deputat, a pierdut alegerile parlamentare, Basescu a comentat: "Mi se pare ca la alegeri nu a intrat niciun candidat independent", arata Agerpres.Intrebat cum i se pare prima zi la Senat, Traian Basescu a replicat: "Cu raceala. Inca nu mi-a trecut raceala".Traian Basescu a venit la Senat luni, in jurul orei 14,30, pentru a indeplini formalitatile necesare preluarii mandatului obtinut in urma alegerilor desfasurate pe 11 decembrie.Incepand cu ora 10,00, senatorii au fost asteptati de catre personalul tehnic al Camerei Superioare a Parlamentului pentru a-si prelua mandatele. Pana la momentul transmiterii acestei stiri, aproximativ 80 de senatori dintre cei 136 au indeplinit procedura legala.


Publicat de : ---
Data publicării: 20 Dec 2016 - 05:48
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58005&titlu=Traian_Basescu_a_revenit_in_Parlament__dupa_o_pauza_de_16_ani__Care_este_prima_lege_pe_care_vrea_sa_o_initieze