Noii parlamentari, in prima zi la serviciu: Si-au facut fotografiile oficiale, au depus acte si au completat formulare [1]

Parlamentarii nou alesi se pregatesc sa intre la program

. Au inceput cu formalitatile: si-au facut fotografiile oficiale, au depus acte si au completat formulare. Cei mai emotionati au fost debutantii, spre deosebire de cei care incep a cincea sau a sasea legislatura. Un lucru e sigur: toti ochii au fost atintiti asupra parlamentarilor noi, dar si asupra fostului presedinte Traian Basescu, reintors dupa ani buni in bancile parlamentului.

Prima fotografie de parlamentar nu se uita niciodata. Incarcati cu formulare si informatii, debutantii in ale legislativului au incercat sa se lamureasca in legatura cu noul statut.

Alexandra Bogaciu este, la de 27 de ani, deputat PSD de Ilfov. Mediatizata inca inainte de a pune piciorul in parlament, a preferat sa fie rezervata cu presa la debutul ei in noua postura. Fosta consiliera a Alinei Gorghiu, Mara Calista, a procedat invers. Este singura deputata a opozitiei din judetul Teleorman.

Reprezentantul rutenilor de cateva legislaturi incoace, Gheorghe Firczak, i-a cedat locul fiului sau.

Liderii puterii si ai opozitiei, Liviu Dragnea si Traian Basescu, s-au sincronizat perfect. Au venit in acelasi timp, dar separat. Unul la Camera, altul la Senat. Ambii fara mari emotii.

Parlamenatrii USR, debutanti cu totii, au aruncat si o privire la noul lor loc de munca.

Senatorii si deputatii vor depune miercuri juramantul prin care isi preiau efectiv mandatul.


Publicat de : ---
Data publicării: 20 Dec 2016 - 05:48
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=58001&titlu=Noii_parlamentari__in_prima_zi_la_serviciu__Si_au_facut_fotografiile_oficiale__au_depus_acte_si_au_completat_formulare