VIDEO Ilie Bolojan, presedintele PNL Bihor: "In fata unei retorici populiste, avem rezultatele acestea" | adevarul.ro [1]

Liderul liberal a mentionat in primul rand, ca si cauze ale rezultatului obtinut, in tara, trendul la nivel national care a avantajat PSD

''A fost un fenomen la nivel national, constatat si in orasele din Ardeal cu care ne putem compara, in care rezultatele sunt asemanatoare si arata foarte clar un trend national, caruia nu poti sa i te opui in plan local, care a avantajat PSD. Acest trend, in afara de greselile pe care PNL le-a facut, cumulate in campanie si in precampanie la nivel national, s-a bazat in principal pe un program populist al PSD care a fost gandit astfel incat sa ofere fiecarei categorii socio-profesionale cate ceva in mod concret. Acest program care se referea explicit la majorari de salarii, la taieri sau reduceri de taxe, de la TVA-uri la orice fel de taxe, la investitii, domnul Dragnea innegrea harta cu autostrazi, acest ceva concret a fost perceput ceva mai palpabil decat proiecte ce vizeaza dezvoltare, locuri de munca, din care sa ai bani cu care sa imbunatatesti si conditiile de viata ale pensionarilor, bugetarilor etc. In fata acestei retorici populiste, avem rezultatele acestea'', a declarat Bolojan.

Potrivit acestuia, PNL a obtinut, in Bihor, ''un scor sub asteptari'' de 26,96% , iar in Oradea, municipiul resedinta de judet, 30,19%, cu doar doua procente mai mult decat PSD, PNL Bihor urmand sa aiba un mandat de senator si trei mandate de deputat, dar al treilea este riscant. 

''Acest scor a fost unul sub asteptarile noastre. Trebuie sa recunoastem ca ne-am asteptat la un scor mai bun la nivelul judetului Bihor, dar aceasta situatia. Judetul Bihor e pe locul sapte ca rezultate obtinute, media partidului fiind de aproximativ 20% si avand in vedere si populatia maghiara din judet, eu cred ca suntem undeva pe primele locuri. Dar asta nu inseamna ca suntem multumiti, sa ne intelegem bine'', a afirmat Bolojan. 

El a mentionat ca se va face, in perioada urmatoare, o analiza pe localitati, dar si la nivel de tara. 

Ilie Bolojan a spus ca, dupa discutiile recente, s-a stabilit ca, in luna martie sau aprilie, PNL sa organizeze Conventia nationala, cu alegeri la nivel de tara, pentru un presedinte, un nou secretar general, ''oameni cu legitimitate''. 

''Vom incepe, din ianuarie, alegeri in organizatiile locale, vom continua in februarie cu conferintele judetene, iar, cel tarziu in aprilie vom avea Conventia nationala. (...) Noua conducere a PNL trebuie sa regandeasca si partea de comunicare. Pentru ca nu intotdeauna cei care ne-ar fi putut reprezenta mai bine chiar ne-au reprezentat in aceasta campanie. O anumita rutina mediatica, chiar daca genereaza o anumita experienta, risca sa te faca ineficient, sau sa nu fii o figura credibila care sa sustii anumite chestiuni. Daca ma puneti pe mine sa sustin niste lucruri in care nu cred, nu voi putea sa le sustin niciodata cu credibilitate, pentru ca ma prindeti imediat. Asta tine de una din erorile, nu imi dau seama cat a contat, ale partidului in perioada de campanie si precampanie'', a precizat Bolojan.


Publicat de : ---
Data publicării: 15 Dec 2016 - 05:33
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57974&titlu=VIDEO_Ilie_Bolojan__presedintele_PNL_Bihor____In_fata_unei_retorici_populiste__avem_rezultatele_acestea___|_adevarul_ro