CCR: Legea care modifica ordonanta privind salarizarea este constitutionala [1]

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, ca este constitutionala legea care modifica ordonanta privind salarizarea bugetarilor, dupa ce a respins sesizarile formulate de PNL si de Guvern

.

Cele doua sesizari au fost conexate in acelasi dosar iar in urma dezbaterilor au fost respinse exceptiile ridicate. Decizia CCR este definitiva si general obligatorie.

Guvernul si 65 de deputati liberali au formulat cate o obiectie de neconstitutionalitate referitoare la Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 20/2016 pentru modificarea si completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevad majorari salariale in Educatie si Sanatate in medie cu 15%.

Premierul Dacian Ciolos preciza, dupa adoptarea actului normativ, ca Guvernul este nevoit sa ceara un control de constitutionalitate. "Aceasta solicitare de control de constitutionalitate vizeaza doar legea care modifica ordonanta de urgenta si nu ordonanta de urgenta ca atare", explica Ciolos pe 8 noiembrie.

PNL si Guvernul au contestat la CCR votul din plenul Camerei Deputatilor prin care s-a adoptat Ordonanta 20/2016 [2] cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevad majorari salariale in Educatie si Sanatate in medie cu 15%.

Klaus Iohannis declara, in 8 noiembrie, ca asteapta legea la promulgare [3], evitand sa intre in detalii despre fond sau despre acuzatiile de fraudare a votului din Camera Deputatilor.

 

Sursa: Agerpres [4]

Publicat de : ---
Data publicării: 15 Dec 2016 - 05:33
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57968&titlu=CCR__Legea_care_modifica_ordonanta_privind_salarizarea_este_constitutionala_
  [2] https://fundatia-aleg.ro/https://www.antena3.ro/politica/intalnire-iohannis-ciolos-in-context-tensionat-premierul-este-la-cotroceni-inaintea-votului-din-384650.html
  [3] https://fundatia-aleg.ro/https://www.antena3.ro/actualitate/presedintele-klaus-iohannis-prima-reactie-la-legea-majorarilor-salariale-in-sanatate-si-educatie-384770.html
  [4] http://www.agerpres.ro