Raluca Turcan, desemnata presedinte interimar al PNL. Catalin Predoiu candideaza la sefia partidului UPDATE [1]

Deputatul Raluca Turcan a fost desemnata de Biroul Politic National presedinte interimar al formatiunii pana la organizarea unui congres de alegere a unei noi conduceri

. De asemeea, Catalin Predoiu si-a anuntat candidatura pentru sefia partidului. Luni, Alina Gorghiu a anuntat ca isi depune mandatul de la conducerea partidului.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

UPDATE Raluca Turcan, presedintele interimar al PNL, a declarat, marti, ca nici liberalii nu vor in funtea Guvernului o persoana cu probleme penale. 

"Sunt doua lucruri pe care PNL nu poate sa le ignore si de la care nu va face rabat. Primul este acela ca o persoana condamnata definitiv nu este potrivita pentru a detine functia de prim-ministru si, in acelasi timp, ca respingem cu fermitate ca Parlamentul Romaniei sa se transforme in institutia care face legi pentru ca anumite persoane sa profite. Asta ne-a distrus, asta ne-a adus la acest nivel de trai, asta i-a dezamagit pe oameni si i-a indepartat de clasa politica”, a declarat Raluca Turcan.Intrebata daca PNL va merge la consultari cu o propunere de premier, si anume Dacian Ciolos, Turcan a evitat sa dea un raspuns clar. "Lucrul acesta il vom discuta in primul rand cu presedintele maine (miercuri - n.r.). V-am spus care sunt cele doua lucruri peste care noi nu vom trece”, a afirmat Turcan.

Raluca Turcan a mai spus ca a acceptat propunerea pe care i-au facut-o, in mod unanim, colegii din Biroul Politic National, de a fi presedinte al PNL, ca urmare a scorului electoral pe care l-a obtinut partidul in Sibiu. "Am primit propunerea unanima din partea tuturor colegilor de a fi presedinte interimar al PNL in conditiile in care am venit astazi la sedinta cu cel mai bun rezultat obtinut de PNL in toata tara. (....) Aceasta propunere nu a venit in urma unui compromis, a unor negocieri. Nu m-am asteptat si nu mi-am dorit sa se intample lucrul acesta. Dimpotriva, am o organizatie si o echipa frumoasa in PNL Sibiu", a precizat Turcan.Ea a aratat ca PNL are capacitatea de a renaste si de a fi cel mai puternic partid de dreapta din Romania. "La nivel national am primit un mesaj ca oameni care si-ar fi dorit sa voteze pentru PNL impotriva PSD au avut niste semne de intrebare, niste nemultumiri si s-au indepartat de noi. Or, la aceste mesaje pe care le-a dat societatea noi trebuie sa raspundem si trebuie sa corectam si cred ca are capacitatea de a renaste, de a transmite oamenilor ca poate sa fie cel mai puternic partid de dreapta din Romania", a adaugat Raluca Turcan.Aceasta a sustinut ca nu vizeaza functii si ca doreste sa contribuie la reconstructia PNL care trebuie sa se bazeze pe "solutii concrete". "Vreau sa sprijin ca PNL sa devina acel partid pe care oamenii il asteapta ca reprezentant al dreptei romanesti. Nu am proiecte politice secrete, nu am inca planuri, nu vand blana ursului din padure, niciodata nu am facut lucrul acesta. Toata cariera mea m-am concentrat pe eficienta si obtinerea de performanta. E nevoie de astfel de persoane la conducerea PNL", a afirmat Turcan.In opinia sa, in campanie a contat foarte mult faptul ca liberalii nu au vorbit despre proiecte concrete pe care oamenii le asteapta in continuare. "Am preferat o buna perioada sa ne concentram pe persoane, pe lucruri marunte si nu am vorbit despre proiecte mari pe care oamenii le-au asteptat de la PNL", a adaugat Raluca Turcan.

UPDATE Seful PNL Ilfov, Marian Petrache, va fi secretar general interimar al partidului, pana la Conventia Nationala, au declarat surse din partid, pentru news.ro.Conform surselor citate, Petrache a fost ales secretar general interimar de catre membrii BPN ai vechiului PNL, deoarece Raluca Turcan, care a fost desemnata presedinte interimar, vine din PDL.

UPDATE Deputatul Raluca Turcan a fost desemnata de BPN al PNL presedinte interimar al formatiunii pana la organizarea unui congres de alegere a unei noi conduceri, au precizat, pentru Agerpres, surse participante la reuniune. Liberalii au impus conditia ca aceasta sa nu candideze la congresul din 2017.

In BPN se discuta marti si cine va fi viitorul secretar general interimar, pana acum fiind facute doua propuneri: Teodor Atanasiu si Raducu Filipescu, liderul organizatiei judetene Calarasi.

Totodata, Catalin Predoiu si-a exprimat intentia de a candida la sefia partidului la congresul de anul viitor al PNL.

"Am luat decizia sa candidez la viitoarea Conventie Nationala a PNL din 2017 pentru functia de Presedinte ales. Doresc un PNL unit, dar un PNL viu, nu unul inert, cum e acum, naucit de rezultatul alegerilor.

Ii chem pe colegi la unitate, dar si la reintoarcerea PNL la politicile care l-au consacrat. Candidez pentru ca PNL trebuie sa se reintoarca la problemele poporului, sa militeze pentru antreprenori si capitalism national. Candidez pentru ca inteleg cat de important este sa avem o opozitie reala la PSD in Parlament", a scris Catalin Predoiu pe Facebook.

UPDATE Liderii liberali s-au reunit, in jurul orei 12.00, la Palatul Parlamentului, in sedinta Biroului Politic National, pentru a desemna conducerea interimara a partidului, care sa coordoneze formatiunea pana la organizarea Conventiei Nationale.

Alina Gorghiu a declarat, luni, ca isi va depune mandatul si ca acest gest a fost anuntat si de alti lideri liberali. Ea a mai spus ca Biroul Politic National al PNL se va reuni, marti, unde va propune convocarea Conventiei Nationale pentru luna februarie."Le voi propune colegilor mei si in BPN sa accepte propunerea mea sa convocam rapid Conventia Nationala a partidului, forul care organizeaza alegerile in PNL. Sper sa se poata intr-un calendar undeva la jumatatea lunii februarie. (...) In mod cert este nevoie sa se stabileasca o noua conducere a PNL, este nevoie de o conducere legitima, de un nou start, de coerenta, de stabilitate si de un act politic eficient (...) Am avut inca de ieri discutii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrala si i-am informat ca pentru mine nu exista alt gest decat cel al depunerii mandatului. (...) Sunt si alti lideri din conducerea partidului care isi asuma aceeasi atitudine", a declarat Alina Gorghiu.

Raluca Turcan va asigura interimatul la conducerea Partidului National Liberal dupa demisia Alinei Gorghiu, potrivit Romania TV, care citeaza surse din cadrul formatiunii politice. Decizia a fost luata in cadrul unei sedinte a sefilor de organizatii judetene ale PNL care au obtinut peste 20% la alegerile parlamentare de duminica.

Din echipa interimara de conducere a PNL pana la congresul de anul viitor ar urma sa faca parte si Mircea Hava, liderul de la Alba, care ar putea prelua functia de secretar general interimar in locul lui Ilie Bolojan, care a demisionat si el luni, potrivit news.ro. Un alt nume care s-ar putea regasi in echipa interimara de conducere a PNL este europarlamentarul Daniel Buda de la Cluj. El detine in prezent functia de prim-vicepresedinte al PNL, numit dupa demisia lui Vasile Blaga de la conducerea partidului.Conducerea interimara ar urma sa aiba aproximativ 20 de persoane, in principal liderii organizatiilor judetene care au obtinut rezultate peste media partidului la alegerile parlamentare.


Publicat de : ---
Data publicrii: 14 Dec 2016 - 05:50
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57919&titlu=Raluca_Turcan__desemnata_presedinte_interimar_al_PNL__Catalin_Predoiu_candideaza_la_sefia_partidului_UPDATE