Luni, 12 Decembrie 2016 - 05:43 AM Aleg.RO: Varstnic din Alba, prezent la toate alegerile: Cum sa nu votez? O turma fara pastor nu poate pasuna

Publicat de: ---

ziarulfinanciar

Vasile Danila este unul dintre varstnicii care se bucura de fiecare discutie pe care o poarta si zambeste dupa fiecare idee enuntata .

El a votat, duminica dimineata, in cartierul Barabant din Alba Iulia, inainte de a merge la biserica, fiind imbracat cu un costum gri, camasa alba si un pulover cu doi nasturi, iar pe cap purta o caciula neagra din blana naturala.

”Cum sa nu votez? Eu? Cineva tot trebuie sa fie la conducere, fie ca sunt buni sau mai putin buni, o turma fara pastor, oricat ar fi terenul de bun, nu poate pasuna. Votul e un fel de lege pentru ca, vrei sau nu vrei, o data la cativa ani tot se organizeaza alegeri. Unii spun ca votul lor e putin si nu conteaza, insa apa din mica se face mare, iar mai multe picaturi umple bazinul”, a declarat Vasile Danila corespondentului MEDIAFAX, inainte sa intre in sectia de vot, iar apoi si-a luat buletinul, aratand ca mai are ”putine locuri libere”.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

El este de parere ca si candidatii se fac vinovati de prezenta scazuta de la alegeri, intrucat vin putin intre oameni, iar altii s-au laudat ca fac multe si nu au realizat nimic.

”Un lucru nu-mi place! Cu mult timp in urma, cei care candidau veneau intre oameni, stateau de vorba cu noi, insa acum tot mai putin ii vezi. O alta problema e ca multi promit marea cu sarea si nu fac nimic. Eu as vrea, sincer sa iti spun, un candidat onest, care nu imi promite mare lucru, insa isi da interesul, iar dupa patru ani a facut mai mult decat a zis”, a spus Vasile Danila, cu zambetul pe buze.

Acesta este de parere ca oamenii nu sunt suficient de bine informati despre importanta votului lor, iar politicienii ”degeaba stau in birouri si fac teorie” pentru ca ”practica e cea care ne omoara”.

”Noi avem nevoie sa se puna mai mare baza pe agricultura, sa vedem ca sunt oameni care lucreaza o viata intreaga terenul, iar la 65 de ani de acolo ies la pensie. Avem nevoie si de pensii mai mari, insa degeaba le maresc, daca apoi se scumpesc alimentele. Nici asta nu e o solutie”, a spus varstnicul, intrebat de ce schimbare are nevoie Romania.

Vasile Danila este cel mai mic dintre cei noua frati ai sai si singurul ramas in viata. El traieste de cinci ani intr-un azil pentru varstnici din Alba Iulia si spune ca aici ii este mai bine decat acasa, aratandu-se multumit de mancare si de conditiile de trai.

El este genul de om simplu, care se bucura daca in tara este pace si nu este ”razboi, cutremur sau inundatii”, iar daca "Domnul ne fereste in continuare, este bine, ne descurcam noi”.

Vasile Danila este de parere ca pe vremea lui Ceausescu nu era mai bine si nu ii place cand vede la televizor ”vrajba” intre candidati, pentru ca oamenii trebuie sa invete unii de la altii.

”Unii mai mult se contraziceau in loc sa se adune sa vada ce si cum trebuie facut”, a spus Vasile Danila, care a votat la o sectie amenajata intr-o gradinita, iar apoi a plecat spre biserica.

In judetul Alba, pentru alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, au fost delimitate 440 de sectii de votare, iar la urne sunt asteptate peste 315.600 de persoane. Majoritatea sectiilor de votare au fost organizate in unitati de invatamant, insa unii oameni voteaza in locuri mai putin obisnuite, precum o casa parohiala, o piata agroalimentara, bazin olimpic sau stadion de fotbal.

Galerie foto

Citeste aici toate informatiile despre alegerile parlamentare 2016

Citeste si: Sesizare la Biroul Eelectoral Judetean Alba in privinta stampilelor de control gresite din judet Citeste si: Ce se intampla dupa alegeri? Procedura si termenii de care politicienii trebuie sa tina cont Citeste si: Prima sectie de votare de peste hotare s-a deschis in Auckland, Noua Zeelanda. Acuzat ca nu a trimis buletine de vot in Perth si Auckland, MAE a explicat ca a avut probleme de curierat Citeste si: Alegerile parlamentare vor fi monitorizate in timp real. Sistemul va detecta votul multiplu Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE: 10% din voturile prin corespodenta, anulate. Certificatul de alegator nu s-a regasit in plicul mare Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: In diaspora se voteaza timp de 36 de ore in 417 sectii Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Ce aduc nou. Masuri in premiera la urne Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Prevederile legale privind pragul electoral si distribuirea mandatelor

 

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(196 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Varstnic din Alba, prezent la toate alegerile: Cum sa nu votez? O turma fara pastor nu poate pasuna | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.1350231170654 seconds.