Misu Negritoiu va fi audiat, din nou, in Parlament

     Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) Misu Negritoiu este programat sa fie audiat, astazi, in sedinta comuna cu Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, respectiv Comisia economica, industrii si servicii si Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat

.
     Lunea trecuta, Misu Negritoiu a fost audiat de Comisia pentru politici economice, din Camera Deputatilor, iar presedintele acesteia, Mihai Tudose, a anuntat ca parlamentarii vor incepe proceedura de demitere a presedintelui ASF, din cauza scandalului cresterii tarifelor RCA.
     Misu Negritoiu a mai fost la audieri, in Parlament, si in septembrie, si, de fiecare data, a subliniat ca nu are ce sa isi reproseze. Domnia sa a refuzat sa isi dea demisia de onoare, care i-a fost ceruta atat de parlamentari, cat si de transportatori.
     Saptamana trecuta, Mihai Tudose a spus ca procedural, demiterea presedintelui AFS poate dura o saptamana, doua.
     Transportatorii au anuntat un nou miting de protest pentru data de 2 noiembrie.
     Ministerul Finantelor a publicat, saptamana trecuta, proiectul de Hotarare de Guvern care fixeaza preturile maxime pentru politele asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA), persoanele fizice urmand sa - plateasca, la tarifele inghetate de guvern, intre 541 lei si 3.087 lei pe an, in functie de varsta si de capacitatea cilindrica a motoarelor.
     Guvernul a aprobat, recent, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanta de Urgenta care impune inghetarea preturilor RCA pentru sase luni, prin fixarea unor preturi maxime de catre ASF.
     Tarifele maxime au fost stabilite intr-o sedinta speciala a conducerii ASF, care a avut loc in 5 octombrie, insa pentru a intra in vigoare este necesara aprobarea Hotararii de Guvern cu tarifele de catre Executiv, apoi publicarea actului normativ in Monitorul Oficial.   
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Oct 2016 - 05:11
 

Link știre