Comisia Economica din Camera Deputatilor a demarat procedura de revocare a presedintelui ASF, Misu Negritoiu [1]

Conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara a fost convocata, pentru luni, de la ora 16

.00, la audieri in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor, la cererea grupului. Deputatul PNL Andreea Paul a propus, in cadrul audierii presedintelui ASF in Comisia Economica din Camera Deputatilor, declansarea procedurii parlamentare pentru demiterea lui Misu Negritoiu, presedintele comisiei precizand ca "hartiile sunt in curs". 

UPDATE: Deputatul PNL Andreea Paul a propus, luni, in cadrul Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, declansarea procedurii parlamentare pentru demiterea presedintelui Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, presedintele comisiei Mihai Tudose precizand ca "hartiile sunt in curs".

"S-a ajuns astazi ca toata lumea sa fie nemultumita: clientii, firmele de asigurari, doar dumneavoastra sunteti multumit se pare de ceea ce se intampla in domeniul asigurarilor. Nu se mai poate asa, sunteti complet depasit de situatie si de importanta functiei pe care o aveti. E un dezastru. Nu faceti decat sa astupati o groapa facand una mai mare", a declarat presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, Mihai Tudose, care i-a cerut lui Misu Negritoiu sa-si dea demisia.

Un alt membru al comisiei i-a transmis lui Misu Negritoiu ca ar trebui sa-si depuna demisia de onoare.

”Partidul Social Democrat va convoca pentru audieri luni, 24 octombrie 2016, ora 16.00, conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Decizia a fost luata dupa aprobarea de catre ASF, pe 17 octombrie 2016, a Raportului cu privire la determinarea tarifelor de prima maxime pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) pentru pagube produse tertilor prin accidente de vehicule. Acest raport, care a fost deja contestat de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania, stabileste tarife maximale pentru politele RCA, aruncand povara asupra persoanele fizice detinatoare de vehicule mici”, a transmis, joi, biroul de presa al PSD.

Social-democratii avertizeaza ca firmele de asigurari din strainatate au preluat controlul asupra celor autohtone, consecinta fiind discriminarea transportatorilor romani in raport cu concurentii lor de pe piata.

”In acest sens, Liviu Dragnea a cerut ca membrii conducerii ASF sa fie audiati in comisiile de specialitate ale Parlamentului si sa gaseasca solutii legislative clare si nediscriminatorii, care sa raspunda asteptarilor intemeiate ale oamenilor”, mai transmitea PSD.

In 14 septembrie, presedintele ASF, Misu Negritoiu, a fost audiat in Parlament, pe fondul scandalului privind politele RCA. Opt deputati au cerut atunci demisia lui Misu Negritoiu, printre care si Adrian Gurzau, care a cerut un vot in cadrul Comisiei de buget, pentru demiterea sefului ASF.

“Sunteti in momentul de fata o persoana care doar dumneavoastra va legati de scaun. Sunteti pensionar, nu trebuie sa va planga de mila, aveti o pensie mai mult decat onorabila (...) Va intereseaza doar sa va asigurati un post caldut la multinationale. Sunteti o rusine la adresa asiguratorilor", spunea Adrian Gurzau.

In 27 septembrie, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Adrian Gurzau in dosarul “Carpatica”, pentru trafic de influenta si au cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru retinerea si arestarea lui preventiva. Deputatii au avizat in 4 octombrie doar cererea de arestare preventiva. Procurorii au cerut arestarea lui Gurzau, dar instanta suprema a respins solicitarea, in 7 octombrie, si a dispus ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar.

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie, in calitate de martor in dosarul “Carpatica”, au declarat sambata, pentru News.ro, surse judiciare.


Publicat de : ---
Data publicrii: 25 Oct 2016 - 06:16
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57267&titlu=Comisia_Economica_din_Camera_Deputatilor_a_demarat_procedura_de_revocare_a_presedintelui_ASF__Misu_Negritoiu