Joi, 08 Septembrie 2016 - 04:57 AM Aleg.RO: Ponta si-o ia pe merit: el a fost ?tatal? codurilor penale

Publicat de: ---

7plus Autor: Simona Badulescu

Inculpatul Victor Ponta culege acum ce a semanat deputatul Victor Ponta in Parlament .

 

Fost ministru al Justitiei in Guvernul Nastase si membru de frunte al PSD, Rodica Stanoiu spune ca Victor Ponta si restul politicienilor care au acum probleme cu Justitia si-au facut-o cu mana lor. Mai exact, ei suporta consecintele adoptarii de catre niste parlamentari ?incompetenti? a unor Coduri penale proaste. Ba mai mult, Stanoiu sustine ca Ponta este ?tatal? acestor coduri, in timp ce ?mama? le este Alina Bica – care a cazut la randul ei victima ?odraslelor?. ?Codul de Procedura Penala a introdus, a imprumutat din legislatia anglo-saxona niste institutii fara sa asigure garantia procesuala pentru fiecare dintre ele ca sa functioneze ca acolo si fara sa aiba structurile de acolo pentru ca sa poata functiona. Responsabilul clar al acestei situatii este Parlamentul. Legile sunt proaste pentru ca acolo lucrurile nu merg cum trebuie. Pentru ca sunt incompetenti, pentru ca daca numarati juristii din Parlament toti o sa vedeti ca au studii pe la distanta, pe la a treia a patra facultate. E doamna Bica, e domnul Ponta, e Parlamentul. Domnul Ponta a fost in Parlament tot timpul la comisiile de modificare a codurilor. A fost un fel de tata, doamna Bica un fel de mama si domnul Ponta un fel de tata a codurilor. Este un lucru pe care nu il iert PSD-ului, codurile?, acuza, cu subiect si predicat Rodica Stanoiu. Cu alte cuvinte, Victor Ponta sa faca ciocu’ mic acum daca timp de aproape trei ani (cat a trecut de la adoptarea la intrarea in vigoare a Codurilor) nu a fost in stare sa le citeasca si sa propuna amendarea lor acolo unde era cazul. n (Simona Badulescu)

Se intoarce roata in favoarea lui Dragnea

Inculparea lui Victor Ponta intr-un nou dosar penal si punerea sa sub control judiciar il scapa pe Liviu Dragnea de santajul cu PRU. Si asta pentru ca, in conformitate cu criteriile de integritate adoptate de PSD, Ponta nu mai are dreptul sa candideze pe listele electorale ale social-democratilor. Da, poate candida la PRU, dar cu riscurile de rigoare, respectiv confuntat cu posibilitatea de a nu intra in Parlament. Cum principiile politice sunt laxe prin definitie, PSD poate totusi sa-l puna pe Ponta pe liste, dar asta depinde, evident, de liderul en-titre. Deci de Dragnea, care si-a reluat mesajele gen ?eu nu sunt dictator, partidul decide?. Pentru inceput, Dragnea a decis sa-l lase pe Victor Ponta sa fiarba in suc propriu pana la jumatatea lunii, cand acest ?caz special? va fi discutat la Comitetul Executiv al PSD. ?Punctul meu de vedere este ca Victor Ponta trebuie sa fie pe listele PSD pentru Parlament. Asta va decide Comitetul Executiv, eu nu sunt un dictator?, a afirmat, ieri, Dragnea, lasand cu buna-stiinta toata situatia in coada de peste. Asta desi s-a grabit sa adauge ca ?pozitia sa de sustinere ferma fata de Victor Ponta? nu s-a schimbat.

var venus30601 = { 'blockId': 30601, 'async': true }; (function (w, d, o, t) { o.send = function () { (o.queue = o.queue || []).push(arguments); }; var s = d.createElement(t); if (o.async) s.async = 1; s.src = 'http://block.s2block.com/rotator/30601.js'; var i = d.getElementsByTagName(t)[0]; i.parentNode.insertBefore(s, i); o.send('pageview'); })(window, document, venus30601, 'script');


(229 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Ponta si-o ia pe merit: el a fost ?tatal? codurilor penale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.