Subiectiv: Dialog soc. Serviciile dinamiteaza politicul [1]

Oana Zamfir si Razvan Dumitrescu au prezentat in editia de marti a emisiunii Subiectiv un dialog interesant intre doua personaje foarte cunoscute, dialog care abunda in acuzatii legate de implicarea serviciilor in scena politica

.

Primul dintre personaje este politologul Alina Mungiu Pippidi, iar celalalt este Sebastian Ghita, cel care in aceasta perioada pare ca este la conducerea operatiunii de imagine a Partidului Romania Unita (PRU).

Potrivit lui Mungiu, plecarile PSD-istilor la PRU sunt o forma de santaj la Liviu Dragnea, iar totul este condus de cateva ''figuri securiste sau care au legaturi cu serviciile secrete''.

''Sunt doua variante aici. Una este ca au success si reusesc o mare sciziune a PSD. Dar cine are in acest moment interes sa scindeze PSD? Cine castiga? Adversarii ori cineva care lucreaza pentru adversarii PSD. Cand politicienii sunt slabi, aceste grupuri din servicii sunt foarte puternice.

Eu urmaresc Partidul Romania Unita, unde au plecat mai multi PSD-isti. La cat de mici sunt si la cat de putini bani ar trebui sa aiba, au o difuzare online exceptionala. Te intrebi…cine ii ajuta? La alegeri nu au avut voturi, dar au sute de mii de like-uri online. Acest lucru m-a facut sa suspectez ca poate fi o manuta a unuia dintre aceste grupuri de interese dintr-un serviciu care vor sa ne faca un partid nationalist. Si am impresia ca vor sa ne faca mai mult decat un partid nationalist. Vad acolo tot mai multe figuri securiste, care au avut legaturi cu securitatea sau cu  serviciile secrete. Cineva din zona serviciilor vrea sa faca un partid nationalist.

Cine controleaza serviciile la ora asta e clar. Nu prietenii PSD. Sunt oameni care au interese sa sparga PSD.

De ce se duc oameni din PSD la PRU? E o forma de santaj. Oameni ca Ponta, care-si vad situatia amenintata. Sau banicioiu. Sa spuna ca au o alternativa. În realitate nici ei nu vor aceasta alternativa. Nu are nimeni nevoie de doua PSD-uri.

Nu e un avantaj crearea acestui partid, e o forma de santaj'', a spus Alina Mungiu Pippidi la un post TV.

La randul sau, deputatul Sebastian Ghita spune ca exista un plan de distrugere a serviciilor de informatii din Romania, de care politologul Alina Mungiu Pippidi nu este straina.

"Mungiu Pipidi e un fel de Fethullah Gulen de Romania. De 20 de ani aceasta persoana ne tot da lectii despre tot ce e in luna si in stele. Am observat de o luna ca in Romania s-a construit un plan de distrugere a serviciilor de informatii. Fie ca vorbim de SRI, SIE sau DIPI. SRI e atacat de ONG isti si tehnocrati pentru ca se dezvolta si pentru ca si construieste baze de date. Impotriva SIE au aparut atacuri vizand operatiunile din Africa. DIPI e decapitata si terorizata pentru a i se afla sursele de informatii. Mungiu Pipidi si retelele sale ONG-istice nu sunt straini de aceste lucruri. Sa amesteci serviciile de informatii in constructii politice pentru a le decredibiliza e grav. PRU va sustine mereu ca serviciile de informatii ale Romaniei sa ramana puternice si vigilente. PRU nu vede in serviciile de informatii ale Romaniei un manipulator politic si nu le considera organizatii oculte precum Mungiu Pipidi. Romania mai are multi ofiteri romani care sa lucreze onest in serviciile de informatii si care sa inteleaga jocul agentilor de influenta precum Mungiu Pipidi", a spus Sebastian Ghita''

Subiectul a fost comentat la ''Subiectiv'' de invitatii Oanei Zamfir si ai lui Razvan Dumitrescu.

Potrivit jurnalistului Razvan Savaliuc, disputa dintre cei doi reflecta o realitate.

''În Romania, in prezent, dupa ce s-a reusit inlaturarea partidelor politice de pe scena sociala, lupta pentru putere se duce intre un grup de ONG-uri cu influenta nefasta asupra Romaniei la Bruxelles si anumite fractiuni din serviciile de informatii, in special SRI-ul, care cred ei ca au pus mana de-a lungul anilor, mai ales in timpul regimului Basescu, pe niste parghii de putere cu care si-au atins anumite interese'', a spus Savaliuc.

Acesta a subliniat care este, dupa parerea sa, scopul urmarit atat de PRU cat si de ONG-urile coordonate de Alina Mungiu Pippidi.

 

 

 


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Aug 2016 - 05:43
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=56149&titlu=Subiectiv__Dialog_soc__Serviciile_dinamiteaza_politicul_