EXCLUSIV / Ce vraji mai fac “omidele”. Vrajitoarele promit medalii la Olimpiada de vara din 2020 [1]

Destul de multi romani - educati sau nu, bogati sau saraci – au inca mare incredere in vrajitoare

. Cred ca “pirandele” le pot aduce un sot bun, un loc de munca banos sau chiar sa-i scape de dusmani. In replica, vrajitoarele promit orice: inclusiv magii pentru o medalie olimpica.

Fenomenul vizitelor la vrajitoare ramane o traditie respectata de romanii naivi care cred ca datul in cartile de tarot, uitatul in globul de cristal sau niste incantatii le pot asigura succesul sau fericirea. Peste 300 de vrajitoare sunt doar in zona Bucuresti-Ilfov, confom unor estimari realizate de reprezentantii Politiei. Foarte putini clienti amagiti au curaj sa faca plangeri, aceasta activitate fiind asimilita cu inselatoria, pentru a nu deveni tinta razbunarii “pirandelor”.

Politicieni, vedete tv, sportivi, afaceristi sau oameni simpli apeleaza la vrajitoare. Intre 150 si 1.000 de lei costa o sedinta de magie. Mai scump este sa faci rau si sa apelezi la magia neagra, cel putin 300 de lei. Mai ieftin este sa faci bine, 100 de lei e de ajuns. Citeste si...Avicii, cel mai indragit DJ, s-a retras din cauza problemelor de sanatate

Gata de orice vraja

Ca un mic experiment, am apelat la Vrajitoarea Maria din Ilfov, avea anunt pe internet. Am pretins ca sunt un sportiv care vrea sa obtina o medalie la Jocurile Olimpice din anul 2020, care vor avea loc in Tokyo, capitala Japoniei. Am spus ca sunt ca voi concura la proba de curling (sport de iarna).

De dragul banilor, magiciana a acceptat provocarea si a spus ca poate aduce medalia imposibila. “Trebuie sa vii cel putin o data la mine, sa ne uitam in glob. Mai este nevoie sa facem niste sedinte cu miere si lumanari, ceara. Pe acestea le putem face si prin telefon. Daca te vei antrena, cu puterea vrajilor si a lui Dumnezeu, vei obtine medalia olimpica”, ne asigura Maria.

Cat despre pret, mi-a spus ca prima sedinta, costa 300 de lei, apoi va trebui inca o sedinta lunara pana in anul 2020 care costa cam 100 de lei. Cand am spus ca pare cam prea des, m-a asigurat ca pot avea sedinte si la 2-3 luni, insa va trebui sa faca vraji mai puternice.

Cinci ani de puscarie

Pentru faptul ca promit orice in schimbul banilor, vrajitoarele pot fi acuzate de inselaciune. Chiar Nicolae Paun, deputatul care reprezinta minoritatea roma in Parlament, a promis ca va intocmi un proiect de lege prin care vrajitoria de orice tip va fi incadrata la inselatorie. Pana atunci, bestemele vrajitoarele se pare ca l-au atins, deputatul fiind implicat intr-un dosar de coruptie, fiind si arestat preventiv o perioada in acest an.

„Faptele pot fi incadrate la categoria inselaciunilor comise prin metoda ghicitului sau a realizarii de vraji. Au drept tinta in special persoanele tinere, mai ales cele de sex feminin”, au explicat de reprezentanti ai Politiei. Cinci ani de inchisoare este pedeapsa maxima pentru inselaciune. Profesorul universitar Adrian Patrut,  specialist in Parapsihologie, a considerat mereu ca „activitatea vrajitoarelor este o amagire”.

Catalog de preturi De Dragoste. Costul unei sedinte de magie trece de 500 de lei. De cariera sau afaceri. Sunt cele mai scumpe incantatii, pot ajunge si pana la 10.000 de lei. De sanatate. Costa doar intre 100 si 500 de lei. Magie neagra. Pentru a face rau cuiva trebuie sa platesti minimum 300 de lei, iar pretul poate urca pana la cateva mii de lei.


Publicat de : ---
Data publicrii: 31 Aug 2016 - 05:43
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=56141&titlu=EXCLUSIV_/_Ce_vraji_mai_fac_aomidelea__Vrajitoarele_promit_medalii_la_Olimpiada_de_vara_din_2020