Pesedistii trag cu dintii de locurile pentru Parlament [1]

(adsbygoogle = window

.adsbygoogle || []).push({});

În PSD se dau lupte crancene in organizatiile din tara pentru locurile fruntase pe liste. O parte dintre ministrii Guvernului Ponta, considerati de Dragnea apropiati ai fostului premier, nu vor mai prinde inca un mandat in Parlament. În plus, senatorii si deputatii care stiu ca nu mai au sanse sa intre in Legislativ din partea PSD, trec cu arme si bagaje in partidul lui Bogdan Diaconu.

Noua lege electorala reintroduce alegerile pe liste de partid, ceea ce reduce sansele actualilor parlamentari de a ramane inca patru ani deputati sau senatori. Numarul total de parlamentari va fi mult mai mic, ca atare un judet performant pentru PSD poate trimite la Bucuresti maximum doi senatori si patru deputati. Spre exemplu, la Dambovita, una dintre organizatiile bune ale PSD, si-au depus deja dosarele pentru Camera Deputatilor Rovana Plumb si Carmen Moldovan. Cele doua isi vor disputa candidaturile cu Adrian Dobre, fostul secretar de stat in Ministerul Muncii, aflat in razboi deschis cu tehnocratul Cristian Ghinea. Un alt doritor este Corneliu Stefan, ginerele fostului deputat PSD Gheorghe Ana, aflat candva in razboi cu Rovana Plumb. Alti cinci social-democrati damboviteni cu mai putina notorietate isi doresc un bilet pentru Camera Deputatilor. În acelasi judet, pe locurile de la Senat au pus ochii presedintele Consiliului Judetean, Adrian Tutuianu, care s-a saturat de administratia locala, dar si Titus Corlatean. Fostul ministru de Externe spera ca are mai mari sanse sa-si pastreze fotoliul de senator daca va candida in provincie decat daca ar ramane la organizatia de Bucuresti. Intrarea lui Tutuianu in cursa si parasutarea lui Corlatean, aflat in bune relatii cu seful organizatiei, pune probleme actualilor senatori care ar dori sa mai ia un mandat. Corlatean si Plumb sunt insa doi dintre fostii apropiati ai lui Victor Ponta care au reusit sa-si conserve pozitiile in partid. Alti fosti ministri precum Nicolae Banicioiu sau Eugen Teodorovici se zbat sa gaseasca locuri eligibile in organizatii, dar surse din PSD sustin ca Dragnea nu-si va pune semnatura pentru oamenii lui Ponta.

Ponta agita apele in PSD

De altfel, cazul lui Victor Ponta este unul particular in PSD. Acesta si-a depus deja candidatura pentru un loc de deputat in organizatia Gorj unde are asigurat primul loc pe lista. Astfel, Liviu Dragnea se vede nevoit sa-i cedeze prima pozitie pentru ca nu-si permite sa recunoasca ruptura in relatia reala pe care o are cu fostul premier. Ponta sta foarte bine in sondaje, iar un eventual razboi cu Dragnea i-ar aduce acestuia din urma prejudicii de imagine si de capital electoral in randul alegatorilor traditionali ai PSD. Fostul prim-ministru asteapta insa o greseala a lui Dragnea pentru a prelua din nou puterea in partid. În plus, zvonurile legate de o eventuala plecare a lui Ponta la partidul lui Bogdan Diaconu, au fost negate tarziu si nu foarte raspicat. Surse din PSD sustin ca Ponta intretine voit aceste stiri pentru a pune autoritatea lui Dragnea in PSD sub semnul intrebarii.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Galati, Nicolae Bacalbasa, va deschide lista PSD pentru Senat in judetul Galati.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Aug 2016 - 05:43
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=56128&titlu=Pesedistii_trag_cu_dintii_de_locurile_pentru_Parlament