Degustare de bucate traditionale si folclor autentic, la Festivalul ”Traditi Chiorene” de la Sacalaseni

Cateva sute de oameni din comuna Sacalaseni au participat, duinica, la Festivalul ”Traditii Chiorene”, manifestare cultural-artistica ce se desfasoara de noua ani

. Dupa oficierea slujba religoasa au particpat la deschiderea oficiala primarul comunei, Emilian Pop, dar si invitatii sai, respectiv primarul comunei Mires Mare, Ioan Maties, subprefectul Alexandru Bondre, deputatul Cornelia Negrut, viceprimarul comunei Grosi, Gavril Ardusatan, presedintele executiv ALDE Maramures, Lucian Angheluta si alti invitati.

In cadrul manifestarii au fost felicitati cei ce au sarbatorit in acest an nunta de aur, dar si tinerii ce au absolvi liceul in acest an, primarul in acest fel incercand sa incurajeze tinerii sa ramana sau sa revina in localitate dupa studii. ”Daca ar fi revenit in comuna toate mintile luminate care au plecat din Sacalaseni, va imaginati ce ar insemna asta pentru comunitate”, a mentionat primarul Emilian Pop. De asemenea, cei mai harnici gospodari au  fost felicitai, fiind premiati pentru meritul de a avea ”cea ai frumoasa gospodarie”. Si echipele de fotbal din satele comunei au fost incurajate, iar consilierii din vechiul mandat si cei din actualul mandat au fost si ei felicitati. A urmat apoi un spectacol de muzica si dansuri populare sustinut de artisti locali, satenii au degustat bucate traditionale, iar petrecerea a tinut pana tarziu.

 
Publicat de : ---
Data publicrii: 30 Aug 2016 - 05:24
 

Link tire