Inca un important pesedist s-a inscris in partidul lui Diaconu. Cat de probabila este trecerea lui Victor Ponta la PRU [1]

Deputatul Mihai Sturzu si-a anuntat, luni,  inscrierea in Partidul Romania Unita, partidul condus de Bogdan Diaconu

. Decizia vine dupa ce alti doi parlamentari si-au anuntat, luni, insrierea in PRU.

Fostul lider al TSD, deputatul Mihai Sturzu, a anuntat ca se va inscrie in Partidul Romania Unita, potrivit DC News [2].

Mihai Sturzu a demisiona din PSD, in decembrie 2015, dupa un conflict dur cu Liviu Dragnea in urma congresului TSD, unde Sturzu i-a cerut demisia liderului PSD si organizarea unui congres al partidului.

Ulterior, Mihai Sturzu a candidat in calitate de independent la Primaria Brasov, obtinand circa zece la suta din numarul de voturi.

În ultimele zile, PRU s-a intarit cu deputatii Marius Manolache, Mario Caloianu, Camelia Khraibani, Razvan Tanase, Dorin Petrea, Ion Eparu, dar si cu senatorii Constantin Popa si Daniel Savu.

De asemenea, fostul purtator de cuvant al Guvernului Ponta, sociologul Mirel Palada a devenit director de comunicare si purtator de cuvant al PRU.

Subiectul a fost comentat in editia de luni seara a emisiunii ''La ordinea zilei'', de la Antena 3.

Potrivit lui Radu Tudor, este evident faptul ca mai multi apropiati ai lui Victor Ponta merg in PRU, partid al carui lider a declarat public ca il asteapta pe fostul lider PSD.

''Mihai Sturzu a avut foarte buna relatie cu Victor Ponta, a plecat in urma unor diferende cu Liviu Dragnea, a fost seful TSD in mandatul lui Victor Ponta - deci, daca e sa facem niste asocieri pur jurnalistice, nepolitice, nepolitienesti: niste apropiati ai lui Victor Ponta se duc catre un partid'', a spus Radu Tudor

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, anunta aproape zilnic nou nume de parlamentari PSD si PMP care trec la Partidul Romania Unita.

Deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvaz a afirmat, in emisiunea La Ordinea zilei, ca Victor Ponta si-ar pierde credibilitatea daca ar da curs invitatiei lui Bogdan Diaconu in PRU.

''Prin toata foiala asta, singurul lucru care se obtine este sa-i scada sansele PSD-ului sa guverneze. Eu nu cred ca Ponta se va alia acestei miscari, chiar daca poate nu este o miscare pe care sa o respinga apriori, dar Ponta nu are de castigat, are de pierdut din credibilitatea publica pe toata foiala aceasta, cum si PSD-ul are de pierdut daca Ponta nu ii este alaturi, pentru ca este persoana cu cea mai mare crdibilitate din PSD la ora asta. Deci foarte simplu spus: PSD-ul are de pierdut, Ponta are de pierdut, cine are de castigat?'', a spus Duvaz.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Aug 2016 - 05:24
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=56109&titlu=Inca_un_important_pesedist_s_a_inscris_in_partidul_lui_Diaconu__Cat_de_probabila_este_trecerea_lui_Victor_Ponta_la_PRU
  [2] http://www.dcnews.ro