Confirmarea oficiala de la Bruxelles: Avem o rata de absorbtie a fondurilor europene de 0% in 2016 [1]

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu a lansat o ipoteza socanta in aceasta saptamana cand a spus ca Guvernul Ponta a cazut pentru ca a atras prea multe fonduri europene

.

A venit guvernul tehnocrat care nu a reusit sa atraga bani europeni, in ciuda asigurarilor date ca acest lucru se va intampla.
Iata insa ca acum vine si confirmarea de la Bruxelles. Corina Cretu, comisarul european pentru politica regionala, a declarat ca tara noastra are o rata de absorbtie a fondurilor europene de 0%.

„În perioada 2007-2013, prin politica de coeziune, Romaniei i-au fost alocate in total 22,4 miliarde de euro din care s-au absorbit pana acum peste 85,8%, (Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul social european si Fondul de coeziune). Dintre toate aceste Programe, Programul Operational Regional (POR – finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala), este cel mai avansat – pentru perioada 2007-2013, rata de absorbtie la data de 27 iulie fiind de 92.36% , incluzand prefinantarea si platile in curs (efectuate, insa nedecontate inca de catre Comisia Europeana), dintr-o contributie totala a UE de 3.966 miliarde de euro prin Fondul european de dezvoltare regionala. Pentru perioada 2014-2020, asa cum am spus in repetate randuri, ma ingrijoreaza startul lent in implementarea proiectelor. Pana in momentul de fata, Romania are o rata de absorbtie de 0% a fondurilor europene din exercitiul bugetar 2014-2020 insa stiu ca autoritatile din Romania depun eforturi sustinute in acest sens, iar in ceea ce ne priveste, Comisia Europeana a fost si va ramane un sprijin pentru Romania, asa cum o facem de altfel, pentru toate celelalte state membre cand intampina dificultati”, scrie Corina Cretu pe Facebook.

„În 2016, primesti ceea ce semnezi in 2015. Munca domnului Ghinea se va vedea in anul ce vine. Doamna Cretu facea aceasta observatie si cand era domnul Teodorovici. Nemunca de la ministerul Fondurilor Europene e de mai lunga durata. Nota bene: Domnul Ghinea este destul de recent la minister. Si domnul Teodorovici si intregul Guvern Ponta ne-au pasat o destul de proasta materie”, a declarat deputatul Radu Zlati in emsiunea La ordinea zilei.

Pe de alta parte, Eugent Teodorovici, fostul ministru al Fondurilor Europene si apoi al Finantelor Publice in guvernul Victor Ponta, a anuntat ca se gandeste sa faca plangere penala impotriva ministrilor care nu dau drumul la bani.


Publicat de : ---
Data publicării: 03 Aug 2016 - 05:11
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55892&titlu=Confirmarea_oficiala_de_la_Bruxelles__Avem_o_rata_de_absorbtie_a_fondurilor_europene_de_0%_in_2016