CJ trebuie sa returneze 800.000 de lei pentru proiectul european "Drumul Vinului"

     Consiliul Judetean (CJ) Arad trebuie sa returneze 800

.000 de lei pentru ca nu a finalizat la termen proiectul "Drumul Vinului", cea mai mare parte din suma urmand sa fie inapoiata Uniunii Europene, a informat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Arad, deputatul Dorel Caprar.
     "La nici o luna dupa ce noul presedinte PNL al CJ Arad, Iustin Cionca, incerca sa explice senin de ce trebuie returnati «cu generozitate» peste 700.000 lei ca urmare a nefinalizarii proiectului cu finantare europeana, privind modernizarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, iata ca aceeasi echipa baga judetul Arad intr-o alta belea, facandu-i din nou pe cetateni buni de plata, dovada a nivelului de amatorism si incompetenta a conducerii liberale prezent trecute a CJ Arad", a declarat deputatul Dorel Caprar, citat de Agerpres. El a precizat ca de data aceasta este vorba despre "Drumul Vinului", unul dintre proiectele "intens folosite de propaganda PDL-PNL", proiect despre care s-au auzit "verzi si uscate" atat de la fostul presedinte Nicolae Iotcu, cat si de la fostul presedinte interimar al CJ Arad, Adrian Țolea.
     "Realitatea este insa mult mai dura, in conditiile in care de aceasta data trebuie sa returnam 800.000 lei si ne alegem cu explicatii din partea lui Iustin Cionca, care face afirmatii de tipul «bine ca nu platim si penalizari»", a mai sustinut liderul PSD Arad. Potrivit acestuia, «Drumul Vinului» a costat 62,6 milioane de lei, cea mai mare parte provenind din fonduri europene, soseaua creand o legatura intre Valea Muresului si Valea Crisului Alb, prin Podgoria Aradului. Proiectul, receptionat in 2015, a fost, conform deputatului Dorel Caprar, "gestionat in mod defectuos de catre echipele liberale care s-au perindat la conducerea CJ Arad". "Eu cred ca cele doua episoade, cel legat de pierderea banilor la SCJU Arad si acum scandalul legat de "Drumul Vinului', spun foarte multe despre lipsa de responsabilitate si profesionalism a domnilor care ne dau zi de zi lectii de administratie cu tupeul binecunoscut. In loc sa isi ascunda capul in pamant precum strutii, ei incearca sa ne explice ca cetatenii sunt datori sa inghita experimentele lor administrative, pe care nu sunt capabili sa le gestioneze", a conchis presedintele PSD Arad, Dorel Caprar.   
Publicat de : ---
Data publicării: 03 Aug 2016 - 05:11
 

Link știre