Basescu stia de milionul de euro scos de Vantu din Bulgaria [1]

GEORGE ONEA / AGERPRES FOTO Vezi galeria foto (adsbygoogle = window

.adsbygoogle || []).push({});

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca a stiut de milionul de euro pe care Sorin Ovidiu Vantu i l-ar fi oferit viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Desi a fost informat de oamenii din servicii pe vremea cand era sef la Cotroceni, Basescu spune ca nimeni nu a actionat pentru ca “n-au stiut pentru ce au fost” banii.

Liderul PMP nu s-a ferit sa dezvaluie ca pe vremea cand era presedinte a fost informat despre milionul de euro pregatit de Sorin Ovidiu Vantu pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunarii. "Am avut cunostinta despre banii care se scoteau din Bulgaria, ca erau operatiuni care s-au raportat. Banii s-au scos din Bulgaria, in trei transe de cate 300.000 (n.r. – de euro). Probabil institutiile statului n-au actionat pentru ca n-au stiut pentru ce au fost. Au reusit sa afle ca s-au scos banii din Bulgaria, dar nu si ce s-a facut cu ei. Probabil in urma unui denunt acum procurorii au reusit sa lege lucrurile”, a comentat Traian Basescu ultimul dosar de amploare al procurorilor DNA. Fostul sef de stat a remarcat si schimbarea de strategie a Directiei Nationale Anticoruptie, care l-a ridicat pe viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, fara zdranganit de catuse in fata camerelor TV. “Dupa linistea cu care DNA a dat drumul la acest caz si la masurile impotriva domnului Olteanu, parerea mea este ca DNA n-a avut nevoie de suport public si de spectacol, pentru ca e sigur pe el. Nu am dubii aici. Una este cand un om da bani la partid si spune: < Vreau sa dau bani la partid, dar nu vreau sa ma scrieti acolo, ca nu vreau sa apar in Monitorul Oficial  >. Ca ii ia partidul sau nu-i ia, e o alta chestiune. Dar aici este vorba de conditionarea banilor de numirea unui om, deci este mita”, a comentat Basescu la un post de televiziune.

Au ajuns banii la Tariceanu?

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este acuzat ca pe vremea cand era presedinte al Camerei Deputatilor, in anul 2008, ar fi primit un milion de euro si sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vantu pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. “Îmi doresc o achitare, ca sa reincep viata normala. Voi transmite cat mai rapid demisia mea din BNR”, a anuntat Bogdan Olteanu la iesirea din Arestul Central al Politiei Capitalei. În acelasi dosar a fost invocat si numele presedintelui Senatului, C.P. Tariceanu, premierul de la acea vreme. “Cred ca aceasta poveste este extrem de dubioasa si cusuta cu ata alba. Îl cunosc bine pe Bogdan Olteanu, nu ar fi facut asa ceva mai ales ca era o adversitate crunta intre Realitatea (n.r. - SOV era patronul grupului media in 2008) si PNL”, a reactionat Tariceanu. Întrebat daca liderul ALDE este tinta procurorilor in dosarul lui Bogdan Olteanu, Traian Basescu a respins supozitiile. “Îl stiu pe Tariceanu, Tariceanu e un om cu bani. El n-a avut nevoie sa ia o mita de un milion. Nu cred ca Tariceanu este omul care sa conditioneze o numire pe bani”, a comentat liderul PMP.

 

Calin Popescu Tariceanu, copresedinte ALDE: “Este o problema pe care vad ca au remarcat-o foarte multi analisti-ziaristi si care ii duce pe toti cu gandul ca de fapt se urmareste cu totul altceva, si anume ca eu as fi in final cel vizat”


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Aug 2016 - 05:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55881&titlu=Basescu_stia_de_milionul_de_euro_scos_de_Vantu_din_Bulgaria