Presedintele parlamentului irakian, acuzat de coruptie [1]

Prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a ordonat luni o ancheta asupra acuzatiilor de coruptie lansate de ministrul sau al apararii contra presedintelui parlamentului si unor deputati irakieni, informeaza AFP

.

Potrivit unui comunicat al biroului sau, Abadi a cerut organului anticoruptie sa deschida o ancheta asupra acuzatiilor de coruptie contra presedintelui parlamentului Salim al-Juburi si unor deputati lansate de ministrul apararii Khaled Al -Obeidi.

Acesta din urma i-a acuzat, in timpul unei sedinte parlamentare furtunoase, de "implicare in afaceri de coruptie" si ca "doresc sa fie votate contracte de armamente dubioase", ceea ce presedintele parlamentului a negat categoric.

"Tot ceea ce a fost mentionat astazi este teatru", a raspuns Juburi intr-o conferinta de presa, acuzandu-l la randul sau pe ministrul apararii ca vrea sa evite sa fie interogat de alesi.

Irakul, care este angajat intr-o lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), cunoaste de mai multe luni instabilitate politica, pe fondul lehamitei populatiei contra liderilor sai, aminteste France Presse.

Sustinatorii influentului sef siit Moqtada Sadr manifesteaza in fiecare saptamana pentru a cere aplicarea reformelor, vizand sa puna capat coruptiei, nepotismului si clientelismului.

Sursa: Agerpres [2]

Publicat de : ---
Data publicării: 02 Aug 2016 - 05:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55868&titlu=Presedintele_parlamentului_irakian__acuzat_de_coruptie
  [2] http://www.agerpres.ro