Liberalii se jură că n-au înțelegeri secrete cu PSD [1]

PNL a ieșit, ieri, din amoțeală pentru a da un comunicat prin care infirmă orice apropiere de PSD și ridică în slăvi colaborarea cu PD. „PNL consideră că PD este partenerul său de încredere și nu concepe nici un fel de sciziune în cadrul Alianței D.A.”, se spune în documentul de presă.

După ce laudă guvernarea, liberalii țin să dezmintă „speculațiile” privind cooperarea cu pesediștii: „Liberalii rămân fideli și principiului că România trebuie guvernată pentru a reconstrui bunăstarea și nu pentru a îmbogăți o gașcă de clienți politici. De aceea, PNL exclude orice fel de înțelegere cu PSD”. Formațiunea condusă de către premierul Călin Popescu-Tăriceanu este convinsă că „zvonurile” privind înțelegerile pe ascuns cu PSD au „scopul evident” de crea tensiuni în interiorul Alianței, de a discredita principalele două partide ale guvernării și de a afecta buna funcționare a Executivului. Teoria conspirației, îmbrățișată mai nou de către conducerea liberală, merge mai departe: „Zvonurile și speculațiile care au care au pus sub semnul întrebării Alianța D.A. și soliditatea Guvernului au avut o anumită ritmicitate în aceste șase luni și au îmbrăcat diverse forme. Este de presupus că vor mai continua”. După un apel la jurnaliști și la liderii de opinie să trateze „cu discernământ” informațiile în acest sens, liberalii insistă că rămân fideli principiului de a scăpa țara de „practicile toxice ale PSD”. Ce omite însă să spună conducerea PNL este faptul că speculațiile sunt alimentate, în primul rând, de colaborarea din ce în ce mai bună, în plan parlamentar, deocamdată, dintre partid și pesediștii lui Adrian Năstase. A fost cazul numirii consiliilor de administrație de la TVR și de la SRR și a proiectului privind Comunitatea Națională de Informații, unde ambele partide s-au opus pe față ideilor lui Traian Băsescu.
Publicat de : L. Ruse
Data publicării: 02 Iul 2005 - 10:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5561&titlu=Liberalii_se_jura_ca_n_au_intelegeri_secrete_cu_PSD