Partidele trec la orarul de vara [1]

Prima vara de dupa alegeri nu se anunta a fi una de concediu pentru partide.
Care mai de care, acestea declara ca vor lua tara la pas, asa incit electoratul sa nu le dea uitarii pina la toamna.

La PNL, codul si legea lustratiei vor fi capetele de afis in aceasta vara. „In fiecare judet, filialele noastre vor organiza ample dezbateri privind aceste doua viitoare legi. Se acorda o foarte mare importanta Codului electoral: noi preluam sugestiile de la cetateni, dar in acelasi timp ii vom familiariza cu procedurile sistemelor de vot uninominal si mixt“, ne-a declarat purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu. Tot pe perioada vacantei parlamentare, senatorii si deputatii partidului au sarcina sa elaboreze propuneri legislative noi, sa modifice si sa completeze legi depasite. La sfirsitul lunii august, ei trebuie sa prezinte Biroului Permanent Central al PNL productiile lor legislative.

PC, goana dupa autografe

Fostii umanisti au si ei mult de lucru in aceasta vara, pentru ca si-au propus sa impuna noua denumire a partidului: Partidul Conservator. Ca urmare, toata vara se vor desfasura conferinte zonale, cu participarea liderilor de la centru. Conservatorii au de gind sa foloseasca lunile de vara si pentru a stringe un milion de semnaturi in favoarea proiectului de lege privind confiscarea averilor care nu pot fi justificate. Preocupat cu alegerile interne, PD nu si-a elaborat inca un program pentru aceasta vara. Sigur de electoratul sau, UDMR isi poate permite o vacanta linistita, care include doar Conferinta de la Tusnad, in cadrul careia tinerii parlamentari UDMR vor face schimb de experienta cu parlamentari din Ungaria.

PSD - picnic pe marginea politicii

PSD intentioneaza sa isi ia in serios rolul de partid care nu se mai afla la butoanele puterii. Asa ca isi va consuma energia in discutii cu sine insusi. Incepind de luni, presedintele partidului va deschide un lant de dezbateri prin organizatiile partidului, dupa o orchestrare inspirata de Tony Blair. Ideea acestor simpozioane este sa fie organizate intr-un cadru destins, la limita picnicului. Animatia va fi asigurata de prezenta celor mai importanti lideri ai PSD, care au obligatia sa se strecoare din vacanta la dialogurile politice. Vor avea loc si citeva scoli de vara desfasurate la Baile Herculane sau la Costinesti, menite sa cimenteze relatiile dintre noua conducere si organizatiile locale.

PRM se pregateste de anticipate

Peremistii promit si ei ca nu vor sta la soare, ci vor profita de lunile de vacanta pentru a se pregati de campania electorala pe care, deocamdata, doar ei o anticipeaza pentru aceasta toamna. „Din punctul nostru de vedere, este an electoral, drept pentru care in aceasta vara vom pregati alegerile anticipate de la toamna“, spune vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas. Pregatirile inseamna deplasari in filiale pentru a organiza membrii „sa faca fata alegerilor“. Vicepresedintele peremist nu a putut sa ne precizeze numarul exact de localitati in care va descinde presedintele Corneliu Vadim Tudor si nici data la care acest lucru se va petrece. Concomitent, conducerea partidului va pregati si congresul din toamna, care, dupa spusele lui Bolcas, „va aduce foarte multe clarificari in linia politica a partidului’’.
Publicat de : L.G., F.C., R.B., L.
Data publicării: 02 Iul 2005 - 10:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5547&titlu=Partidele_trec_la_orarul_de_vara