Irina Radu: Conducerea TVR nu e de acord cu intrarea in insolventa [1]

Conducerea Televiziunii Romane nu este de acord cu intrarea in insolventa a TVR, potrivit sefei institutiei

. Presedinte-director general al Televiziunii Romane, Irina Radu, a spus, ieri, in timpul unei audieri la Comisia pentru Cultura a Camerei Deputatilor, ca membrii Consiliului de Administratie al institutiei nu sustine propunerea legislativa prin care TVR ar putea intra in insolventa.

Irina Radu

"Aceasta discutie cu insolventa a pornit in ianuarie-februarie, in momentul in care situatia televiziunii era mult mai grava. (...) Intre timp, Televiziunea Romana a capatat un nou Consiliu de Administratie. si la noi s-a votat democratic si toata lumea a fost de acord ca, cel putin in acest moment, insolventa nu este o prioritate si ca nu se sustine propunerea... Consiliul de Administratie nu sustine asa cum este propunerea legislativa inaintata avand ca scop posibilitatea ca TVR sa intre in insolventa”, a spus Irina Radu, mentionand ca sedinta in care CA a votat a avut loc pe 25 mai.Irina Radu a mai mentionat ca este posibil ca TVR sa rezolve o parte a problemei cu EBU.

Citeste si:  Ministrul Culturii si seful TVR, audiati in Comisia pentru cultura la solicitarea lui Theodor Paleologu

”Cred ca suntem pe cale sa rezolvam o parte, cel putin, a problemei cu EBU, daca saptamana care vine, speram, va iesi acea ordonanta de urgenta care sa ne permita folosirea banilor din economii facute din fondurile primite de TVR de la bugetul de stat cu scopul achitarii unor licente. Pentru ca nu vrem sa punem in pericol alte transmisii de date, prima cea mai importanta care se apropie este Olimpiada, si vrem sa securizam pe cat posibil totul”, a spus Irina Radu, conform News.Ea a amintit de solicitarea TVR de a se discuta modificarile legislative care ar permite televiziunii publice sa se autofinanteze.  ”Revin la rugamintea noastra sa discutam modificarile legislative care ar permite TVR sa se autofinanteze cum trebuie si sa nu mai fie nevoita sa ceara bani sub diverse forme”, a spus Irina Radu.Presedintele Comisiei, Gigel Stirbu: ”Cred ca in sesiunea urmatoare vom semna anumite initiative legislative prin care sa venim in intampinarea doleantelor dumneavoastra, aici ne referim la o anumita cota din publicitate, stim ca dumneavoastra dati foarte mult din aceasta publicitate catre bugetul de stat, sa aveti acelasi tratament ca si celelalte televiziuni, este vorba de TVA-ul la productiile TV. Exista aceasta discutie in cadrul comisiei, sunt mai multi colegi care sunt de acord sa semneze aceasta initiativa legislativa”, a spus el.


Publicat de : ---
Data publicrii: 24 Iun 2016 - 06:04
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55452&titlu=Irina_Radu__Conducerea_TVR_nu_e_de_acord_cu_intrarea_in_insolventa