Relu Fenechiu, urmarit penal pentru trafic de influenta si spalare de bani [1]

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu este urmarit penal de procurorii DNA Ploiesti pentru trafic de influenta, in forma continuata, si spalare de bani, fapte savarsite in perioada in care era deputatRelu Fenechiu a fost adus, joi dimineata, la sediul DNA Ploiesti din penitenciar pentru a i se comunica calitatea procesuala si acuzatiile. În prezent, el se afla in executarea unei pedepse in dosarul 'Transformatorul'. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, in perioada 2012-2014, Relu Fenechiu, in calitatea de deputat, a pretins si primit de la o firma de software, un procentaj de 15% din valoarea a doua contracte promovate de Ministerul Justitiei (in valoare de 14,7 milioane lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (in valoare de aproximativ 1,8 milioane euro), pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea acestor proiecte. 

"Concret, sprijinul acordat de Fenechiu s-a materializat prin interventia sa la functionari din cadrul Ministerul Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment. Pentru acest 'ajutor', suspectul a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de de 620.000 euro", sustin procurorii. 

DNA precizeaza ca, pentru a disimula provenienta ilicita a banilor, intre cele doua societati si firma de software au fost incheiate mai multe contracte de prestari servicii, in realitate serviciile respective fiind efectuate doar de catre angajatii acesteia din urma.

Sursa: Agerpres [2]

Publicat de : ---
Data publicării: 24 Iun 2016 - 06:04
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55448&titlu=Relu_Fenechiu__urmarit_penal_pentru_trafic_de_influenta_si_spalare_de_bani
  [2] http://www.agerpres.ro