Miercuri, 22 Iunie 2016 - 06:24 AM Aleg.RO: Gelu Diaconu, trimis in judecata. Fostul sef ANAF, la iesire de la DNA: „Am o frustrare teribila, dar adevarul va iesi la suprafata”

Publicat de: ---

Antena 3

Fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, a ajuns la DNA . Acesta a fost citat de anchetatori pentru a da explicatii scrise in dosarul de coruptie care a dus la demisia lui.

Gelu Stefan Diaconu a fost pus sub acuzare de catre DNA in dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, alaturi de vicepresedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu.

Cei doi au fost acuzati de favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. Prejudiciul adus bugetului Uniunii Europene prin fraudarea proiectelor se ridica, potrivit DNA la mai bine de 30 de milioane de lei.

Gelu Diaconu a declarat la intrare in sediu DNA ca a primit acasa o citatie si ca este ”convins ca lucrurile vor iesi la iveala in adevarata lor realitate”.

„ Dosarul a fost inaintat instantei. Mi s-a adus la cunostinta lucrul acesta, am dat o declaratie scurta in care am reiterat sustinerile din memoriul pe care l-am depus, dosarul va fi facut public, eu nu am avut acces pentru ca nu am avut un avocat, nu am dorit. Veti fi tinuti la curent cu toata desfasurarea anchetei cand va ajunge in instanta. E o chestiune, in opinia mea, care tine strict de profesia fiscala, chiar daca am avut calitatea de suspect si acum m-am trezit in instanta si pentru precizarile de natura pur administrativ fiscala nu era necesara asistenta unui avocat. Nu poate exista un prejudiciu atata timp cat contributia la asigurari de sanatate a grupului infractional a fost amnistiata, noi vorbim de 4.500.000 de contribuabili, adica amaratii Romaniei. Acuzatia care mi se aduce este ca am emis acea circulara de suspendare a emiterii sau punerii in executare a titlurilor de creanta si nu de anularea obligatiilor a carui termen de prescriere este in decembrie 2017 ca as fi facut-o cu scopul de a-i scuti pe cei din Partida romilor sau grupul infractional sa-si plateasca 468 de lei. Nevinovat. Am o frustrare teribila, dar adevarul va iesi la suprafata”, a declarat Gelu Diaconu la iesirea de la DNA, dupa o ora de audieri.

 


(208 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Gelu Diaconu, trimis in judecata. Fostul sef ANAF, la iesire de la DNA: „Am o frustrare teribila, dar adevarul va iesi la suprafata” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67897391319275 seconds.