Liderul PNL Suceava critică Biroul de presă al PSD [1]

Prefectul de Suceava, Orest o­nofrei cere PSD-iștilor suceveni care se ascund după Biroul de presă al partidului să-și decline identitatea.

Onofrei și-a exprimat joi nemulțumirea vizavi de stilul politic adoptat de social democrați în ultima vreme cînd au recurs la comunicate de presă pentru a critica acțiunile puterii locale, comunicate semnate sec „Biroul de Presă”. Prefectul a spus că nu poate face „dialog cu un birou” și a recomandat social democraților suceveni să aibă mai mult curaj și bărbăție și să-și decline identitatea atunci cînd au de spus ceva critic la adresa actualei puteri. „Eu cred că cel puțin în ceea ce mă privește ei ar trebui să aibă puțin mai mult curaj și bărbăție. Dacă au ceva de reproșat să și le asume și acolo unde e de îndreptat îndreptăm cu siguranță dar trebuie să știm cu cine stăm de vorbă pentru că eu cu un birou nu pot să stau de vorbă. Nu pot face dialog cu un birou, chiar dacă se cheamă Biroul de presă. Eu fac dialog și manifest deschidere și transparență față de persoane inclusiv persoane publice sau politice nu cu biroul”,a declarat prefectul. Onofrei apreciază că în prezent cel mai important personaj din PSD este „biroul”. El a catalogat comportamentul PSD-iștilor suceveni ca fiind unul de vacanță atunci cînd „între un somn și o bere mai trimiți și o scrisoare celor dragi”. „PSD din păcate în ultimul timp se comportă ca și cum ar fi în vacanță. Numai cînd mergi în vacanță trimiți felicitări, vederi și scrisori la cei dragi. Plecînd în vacanță de la guvernare ei trimit scrisori. Ei se comportă ca și în concediu. În concediu nu ai responsabilități, nu ai probleme, și atunci între un somn și o bere trimiți o scrisoare. Dacă PSD continuă să trimită scrisori le urez concediu plăcut și să stea cît mai mult în concediu”, a spus Onofrei. Prefectul îi invită pe PSD-iști la un dialog pe față, cinstit, și promite că va da curs observațiilor și chiar că le va prelua sugestiile în cazul în care ele sunt corecte și în interesul județului. „Doresc să institui un dialog măcar lunar cu administrația județeană care întîmplător este de altă culoare politică, administrația Consiliului Județean, dar și cu parlamentarii de Suceava inclusiv cu cei PSD și să facem absolut tot cea ce e corect și în regulă pentru județ. Stilul acesta ales de ei este doar de a fi prezenți politic, de a nu adormi. E partid de opoziție și e normal să critice. Nu are decît să o facă dar nu știu dacă îi ajută cu ceva pentru că eu înțeleg să critic atunci cînd eu ca persoană spun că aici nu e bine și că așa trebuie făcut. Sunt dispus să stăm de vorbă și să facem treabă chiar dacă sugestiile vin de la ei. Nu am nici o rezervă ca lucrurile bune pentru județul nostru să le punem în practică împreună dacă sunt corecte și în regulă pentru județ”, a mai spus prefectul de Suceava.
Publicat de : Cristina STRUGARI
Data publicării: 30 Iun 2005 - 16:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5533&titlu=Liderul_PNL_Suceava_critica_Biroul_de_presa_al_PSD