<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

Proiectul de lege figureaza pe ordinea de zi a sedintei de plen de luni, cu mentiunea ca termenul pentru adoptare a fost deja depasit. Comisia de cultura, arte si mass-media nu a reusit pana acum sa trimita raportul privitor la acest proiect, ce a intrat pe ordinea de zi doar cu
avizele Comisiei juridice, Consiliului Legislativ si Consiliului Economic si Social, conform News.ro [3]

Initiativa legislativa consta in introducerea unor noi alineate la articolul 27 al Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Televiziune si Societatii Romane de Radiodifuziune. Astfel, consiliile de administratie ale celor doua institutii pot decide, cu votul majoritatii membrilor, inceperea procedurilor de intrare in insolventa, fiind mentionate si actele necesare.

In situatie de insolventa, presedintele-director general al TVR sau al Radioului indeplineste calitatea de administrator special, urmand ca membrii consiliilor de administratie sa aiba ”atributii privitoare la strategia si structura programelor si supravegheaza respectarea modului in care societatea isi indeplineste obligatiile asumate in schema de programe si in licenta de emisie”.

Proiectul prevede expres ca SRR si SRTv nu pot intra in faliment.

In expunerea de motive a legii se arata ca modificarile sunt necesare in contextul in care televiziunea publica trece prin dificultati financiare majore ce au dus la acumularea de datorii in valoare de 770 de milioane de lei.

Initiatorii proiectului : Calin Popescu-Tariceanu, Mate Andras si alti parlamentari PSD si ALDE

Proiectul a fost initiat de catre copresedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, cosemnatari fiind alti parlamentari ai acestui partid si deputatul UDMR Mate Andras. Initial, au fost si 10 parlamentari PSD care au semnat initiativa, insa acestia si-au retras semnaturile pe 22 martie.