Motiunea impotriva ministrului Agriculturii, adoptata. Gorghiu: Cand trece o motiune, ministrul trebuie schimbat [1]

UPDATE 15

.00
- Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat miercuri ca, atunci cand o motiune este adoptata de Parlament, "este cazul sa fie schimbat ministrul", potrivit agerpres.ro [2].

"În general, atunci cand trece o motiune, cu tot sprijinul pe care il dau Guvernului, este cazul sa fie schimbat ministrul", a declarat Gorghiu, la Parlament, aratand ca, din cate stie, liberalii s-au abtinut la votul privind motiunea simpla pe agricultura. 

Ea a adaugat ca PNL sustine acest guvern in toate demersurile de constructie, dar in acelasi timp, cand exista derapaje, le sanctioneaza. 

Motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulata "Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista", initiata de PSD si ALDE, a fost adoptata miercuri de plenul Camerei Deputatilor. S-au inregistrat 189 de voturi pentru, 11 impotriva si 89 de abtineri. 

----------

Stirea initiala 14.44

Motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii, depusa de PSD-ALDE, a fost adoptata, miercuri, de Camera Deputatilor cu 189 de voturi "pentru" , 11 "impotriva" si 86 de abtineri, potrivit mediafax.ro [3].

Desi prin aceasta motiune se cere demisia ministrului Achim Irimescu, o motiune simpla nu impune, potrivit regulamentului, demisia unui ministru.

Motiunea "Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista" indreptata impotriva ministrului Agriculturii a fost initiata de 84 de parlamentari PSD si ALDE.

Initiatorii sustin ca “in decursul anilor trecuti Guvernul Ponta a reusit sa aduca agricultura si industria alimentara pe unul dintre primele locuri in economia romaneasca”, iar actualul ministru al agriculturii Achim Irimescu are ca “preocupare zilnica” distrugerea “acestui sistem performant pe care l-a parazitat”.

“Preocuparea zilnica a acestui ministru este de a distruge cate ceva din sistemul performant pe care l-a paralizat, fara a construi absolut nimic. Trecand peste declaratiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii si investitorii romani din sectorul alimentar sau uneori au starnit rasul unei tari intregi, actiunile si inactiunile ministrului Irimescu afecteaza siguranta nationala, prin amenintarea securitatii alimentare a Romaniei", sustin semnatarii motiunii simple.

PSD si ALDE sustin ca Achim Irimescu trebuie sa plece "pentru a nu desfiinta din economia Romaniei intreg sectorul agro-alimentar" si pentru a nu-i transforma pe romani in "cersetorii Europei”, potrivit textului motiunii.

Achim Irimescu spunea in urma cu o luna ca este singurul ministru care a realizat tot ceea ce a promis ca va face, afirmand ca nu isi poate reprosa nimic [4].

„Premierul a cerut ca fiecare ministru sa isi prezinte ce a realizat si eu am realizat absolut totul din ce am promis. Si am sa va spun pe rand, am spus ca simplific doua pachete (…) unul aplicat in 2015, de 900 de grame si al meu, cererea de plata de numai 100 de grame. Deci, simplificarea pe care am facut-o in acest an este enorma. În al doilea rand, am promis ca voi veni cu un proiect de lege pentru fonsul mutual si la sfarsitul saptamanii trecute l-am prezentat in doua variante, producatorilor si sa il prezint si domnilor din Paralment. Am promis ca voi face un fond de creditare cu termen pana in octombrie si este in grafic. Am promis ca voi face un fond mutual si, repet, proiectul este pe circuit. Am promis ca voi face eforturi pentru restructurarea cercetarii si am un proiect care este gata. (…) ca urmare, sigur, eu nu pot sa imi reprosez absolut nimic pentru ca ce am promis m-am tinut de promisiune”, spunea Irimescu.

Cititi si Basescu il ataca din nou pe ministrul Agriculturii: Are probleme la cap [5]

Declaratie socanta a unui ministru tehnocrat. Achim Irimescu: 35 de miliarde euro, duse cu camionul in Elvetia [6]

Ministrul Achim Irimescu se scuza: A fost o metafora [7]

Ministrul Agriculturii: „În Romania, salamul se spala cu otet si se pune iar in vanzare. Statul nu-si face datoria, ANPC nici el” [8]

 


Publicat de : ---
Data publicării: 09 Iun 2016 - 06:15
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55188&titlu=Motiunea_impotriva_ministrului_Agriculturii__adoptata__Gorghiu__Cand_trece_o_motiune__ministrul_trebuie_schimbat
  [2] http://www.agerpres.ro
  [3] http://www.mediafax.ro/politic/prima-motiune-simpla-impotriva-guvernului-ciolos-care-il-vizeaza-pe-ministrul-agriculturii-a-fost-adoptata-15452263
  [4] http://www.antena3.ro/actualitate/achim-irimescu-demisie-de-la-ministerul-agriculturii-356667.html
  [5] http://www.antena3.ro/politica/basescu-il-ataca-din-nou-pe-ministrul-agriculturii-are-probleme-la-cap-349701.html
  [6] http://www.antena3.ro/actualitate/declaratie-socanta-a-ministru-tehnocrat-irimescu-35-de-miliarde-euro-duse-cu-camionul-in-elvetia-349379.html
  [7] http://www.antena3.ro/actualitate/achim-irimescu-se-scuza-349503.html
  [8] http://www.antena3.ro/actualitate/declaratie-socanta-a-ministrului-agriculturii-in-romania-salamul-se-spala-cu-otet-si-se-pune-iar-in-349115.html