Stema Romaniei se modifica. Va fi reintrodusa coroana pe capul acvilei de aur [1]

Stema Romaniei se va modifica, dupa ce deputetii au adoptat astazi proiectul de lege care prevede reintroducerea coroanei pe capul acvilei de aur

. Autoritatile publice sunt obligate ca pana pe 31 decembrie 2018, an in care se implinesc 100 de ani de la Marea Unire, sa inlocuiasca stemele si sigiliile existente cu cele prevazute de in lege.

Proiectul de lege care modifica stema Romaniei a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 262 voturi ”pentru”. Noile drapele, sigilii, bancnote si monede vor contine astfel modelul schimbat al stemei tarii.

„Scutul mare, pe albastru, are o acvila de aur cu capul spre dreapta, incoronata, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschide, tinand in cioc o cruce ortodoxa de aur, in gheara dreapta o sabie, iar in gheara stanga un buzdugan”, prevede proiectul de lege pentru modificarea legii nr. 102/1992 privind stema si sigiliul statului, adoptat miercuri de Camera Deputatilor.

Monedele si bancnotele emise de BNR anterior datei de 31 decembrie 2018 vor continua sa circule si dupa aceasta data, in paralel cu monedele si bancnotele cu stema noua.

Senatul a adoptat proiectul de lege pe 15 februarie, iar Camera Deputatilor era for decizional in acest caz.


Publicat de : ---
Data publicrii: 09 Iun 2016 - 06:15
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55172&titlu=Stema_Romaniei_se_modifica__Va_fi_reintrodusa_coroana_pe_capul_acvilei_de_aur