”S-ar putea inchide supermarketurile din Romania” | Cine sustine acest lucru [1]

Reprezentantii marilor lanturi de magazine din Romania sustin ca daca legea care care obliga retailerii sa comercializeze 51% produse romanesti si eliminarea ”taxei la raft” va fi votata de parlamentari, acestea si-ar putea inchide afacerile in Romania si isi vor cauta tari cu legi mai permisive in domeniul comertului

.

„Aceasta lege duce la subminarea marilor lanturi de magazine. Daca va intra in vigoare va crea un mediu ostil, poate conduce la suspendarea licentei de functionare a unei retele, iar in final poate conduce la inchiderea unor magazine. Retailerii pot lua decizia inchiderii operatiunilor”, spune George Badescu, director executiv AMRCR.

Legea initiata de mai multi parlamentari liberali spune ca in Romania comerciantii de produse alimentare au obligatia ca, pentru categoriile: carne, legume si fructe, sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% corespunzator fiecarei categorii, provenite din lantul alimentar scurt, asa cum este definit in Politica Agricola Comuna a Uniunii Europene.

Mai mult, actul normativ prevede eliminarea asa numitei ”taxe la raft” pentru aceste produse. Miercuri,actul normativ ar urma sa intre la vot final in Camera Deputatilor, care este si forul decizional. De mentionat ca legea nu a primit aviz pozitiv de la Guvern si Consiliul Legislativ.


Publicat de : ---
Data publicrii: 07 Iun 2016 - 06:05
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55120&titlu=aS_ar_putea_inchide_supermarketurile_din_Romaniaa_|_Cine_sustine_acest_lucru