Raduly Robert a castigat al patrulea mandat de primar la Miercurea Ciuc. UDMR pierde Primaria Odorheiu Secuiesc [1]

REZULTATE ALEGERI LOCALE HARGHITA

. Raduly Robert Kalman, candidatul UDMR, a castigat al patrulea mandat consecutiv la Primaria Miercurea Ciuc, in vreme ce UDMR a pierdut Primaria Odorheiu Secuiesc, arata numaratoarea paralela a voturilor realizata de Uniune.

Raduly Robert

REZULTATE ALEGERI LOCALE HARGHITA. Presedintele UDMR Miercurea Ciuc, Fuleki Zoltan, a declarat ca este "suta la suta sigur" ca Raduly Robert a castigat alegerile, iar liderul UDMR Teritorial Ciuc, Borboly Csaba, a anuntat ca acesta a castigat 72 la suta dintre voturi, potrivit numaratorii paralele. De asemenea, potrivit acelorasi surse, UDMR a castigat si peste doua treimi din locurile in Consiliul Local Miercurea Ciuc. Prezenta la vot la Miercurea Ciuc a fost una redusa, de aproximativ 33,9 la suta.

'Suntem suta la suta siguri ca a Raduly Robert Kalman a castigat alegerile. Cred, conform datelor, ca vom avea doua treimi in consiliul local. Le multumesc celor care au participat la aceste alegeri, indiferent daca ne-au votat pe noi sau pe altcineva, pentru ca ei sunt oamenii care duc mai departe democratia in orasul acesta, in tara acesta si fara sa participam la vot nu putem sa pastram o democratie buna si viabila', a declarat Fuleki Zoltan, citat de Agerpres.

La randul sau, liderul UDMR Ciuc, Borboly Csaba, a punctat faptul ca, in urmatorul mandat, administratia din Miercurea Ciuc trebuie sa se ocupe, cu precadere de problemele tinerilor dar si de atragerea de investitii.

Acesta a apreciat ca aceasta campanie electorala a fost una pozitiva, lucru care ar trebui sa se intample si in toamna, cand alegatorii maghiari trebuie sa fie uniti.

'De ani la rand o astfel de campanie fara atacuri sub centura nu am avut si eu cred ca asa trebuie sa continuam si la toamna, cand trebuie sa ne reunim pentru parlamentare. Vom fi si mai multi, dar campania electorala va fi una pozitiva si eu cred ca alegatorii maghiari vor fi uniti, la toamna vom avea o lista care poate sa fie sprijinita', a declarat Borboly Csaba.

Prezent la sediul UDMR Ciuc, deputatul Korodi Attila, a sustinut ca in localitatile in care contactul dintre candidati si alegatori a fost mai intens si intalnirile directe au fost mai dese, prezenta la vot a fost mai puternica.

'Lucrul acesta conteaza in tot ceea ce inseamna actiune politica. De ce? Pentru ca, la ora actuala, cum candidatii au intrat in curtile oamenilor si au vorbit cu ei direct despre ceea ce cred despre urmatorii patru ani de zile, cred ca initiativa civica trebuie sa fie si in sensul invers — ca, in urmatorii patru ani, pentru ca o localitate sa mearga intr-un sens bun al cuvantului, si cetatenii trebuie sa se intoarca la primarie si sa spuna, avand aceasta deschidere din campanie, tot ce gandesc ei despre bunul mers al lucrurilor', a spus Korodi.

Raduly Robert Kalman, aflat la sediul UDMR Ciuc, nu a transmis niciun mesaj alegatorilor si nu a participat la conferinta de presa in care s-a anuntat victoria sa. Raduly Robert Kalman si-a dat demisia din functie anul trecut, dupa ce a fost trimis in judecata de DNA, intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu. In acelasi proces, care se afla pe rolul Tribunalului Mures, mai este judecat si viceprimarul Szoke Domokos.

Liderul UDMR Ciuc, Borboly Csaba, a mai anuntat ca, potrivit numaratorii paralele, Uniunea a pierdut primaria municipiului Odorheiu Secuiesc, alegerile fiind castigate acolo de candidatul Partidului Civic Maghiar, Galfi Arpad.


Publicat de : ---
Data publicării: 06 Iun 2016 - 06:46
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55098&titlu=Raduly_Robert_a_castigat_al_patrulea_mandat_de_primar_la_Miercurea_Ciuc__UDMR_pierde_Primaria_Odorheiu_Secuiesc