Se cere Congres extraordinar in PNL. Paleologu: Conducerea e ilegitima. Trebuia sustinut Nicusor Dan [1]

Deputatul PNL Theodor Paleologu a spus miercuri ca este nevoie de un Congres extraordinar al PNL, in conditiile in care partidul merge spre "un dezastru garantat", iar strategia de campanie a fost "total gresita" la Bucuresti, deoarece trebuia sustinut Nicusor Dan ca unic candidat al dreptei, potrivit <a href="http://www

.agerpres.ro" target="_blank">agerpres.ro.

În opinia sa, "actuala conducere este "ilegitima si total inapta".

"Ce le reprosez colegilor din PNL este ca nu il respecta pe Nicusor Dan, il trateaza in discutii private mereu de pampalau, de fraier, de iepuras al PSD-ului si asa mai departe. Lucrul asta este foarte grav. (...) Daca nu se merge pe formula pe care am propus-o eu, s-ar putea sa fie prea tarziu, mergem spre un dezastru garantat si anume victoria doamnei Firea si de asemenea o situatie foarte proasta si la sectoare. (...) Problema va fi aceea a asumarii responsabilitatii pentru acest dezastru. Cei care sunt responsabili de aceasta situatie trebuie sa plece. E nevoie de un Congres extraordinar al Partidului National Liberal si de un Congres extraordinar facut cum trebuie, nu la repezeala, ca sa manevreze Congresul cei care acum sunt in fruntea partidului. Este responsabilitatea lor. Aceasta conducere este ilegitima si total inapta, si-a dovedit incapacitatea politica si ne conduce catre un dezastru", a declarat Paleologu, la RFI.

El a sustinut ca regreta schimburile de replici din ultimele zile dintre Catalin Predoiu si Nicusor Dan. 

"Din pacate, lucrurile au luat o intorsatura foarte urata si regret acest lucru foarte mult, pentru ca ii respect pe amandoi: si pe Catalin Predoiu si pe Nicusor Dan. Trebuie spus ca, din start, strategia PNL-ului de campanie a fost total gresita. Din pacate, tonul campaniei l-a dat Cezar Preda, prin acel atac inadmisibil si total inept la adresa lui Nicusor Dan, spunand ca Nicusor Dan este iepurasul PSD-ului. Daca spui asa ceva, pierzi orice fel de respectabilitate, nimeni nu crede asemenea imbecilitate. (...) De fiecare data cand Preda sau Gorghiu deschid gura, Predoiu mai pierde niste voturi", a afirmat parlamentarul liberal.

Potrivit acestuia, PNL ar fi trebuit sa-l sustina in alegeri pe Nicusor Dan. 

"Din start, trebuia o cu totul alta abordare si eu mi-am facut datoria ca membru al Partidului National Liberal si am spus cum vad lucrurile si anume: un singur candidat, Nicusor Dan, la Primaria Generala si, in schimb, retragerea tuturor candidatilor USB de la primariile de sector, unde nu pot castiga, (...) cu exceptia sectorului 4, unde domnul Sava face campanie cu Piedone, deci nu mai are nicio legatura cu liberalismul si cu reinnoirea Bucurestiului si cu o administratie corecta", a mentionat Paleologu.


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Iun 2016 - 04:38
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55065&titlu=Se_cere_Congres_extraordinar_in_PNL__Paleologu__Conducerea_e_ilegitima__Trebuia_sustinut_Nicusor_Dan