ZIUA COPILULUI 2016, sarbatorita de Google cu un logo special. Ce sa faci de ZIUA COPILULUI 2016 [1]

ZIUA COPILULUI 2016

. Ca de fiecare data in ultimii, Google celebreza ZIUA COPILULUI 2016 cu un logo special. Trimite un mesaj frumos de ZIUA COPILULUI 2016!

ZIUA COPILULUI 2016 "Ziua copiilor patriei, a copiilor de pretutindeni, zi in care popoarele lumii isi indreapta privirile asupra propriilor mladite, nepretuite podoabe ale prezentului, plamada vie a viitorului."

ZIUA COPILULUI 2016 Asa incepea articolul "Copiii - bucuria prezentului, trainicia viitorului", publicat la 1 iunie pe prima pagina din Scinteia. Mareata zi, frumoase metafore. Pentru ca nu chiar "toate popoarele lumii" si toti "copiii de pretutindeni" petreceau la 1 Iunie.

ZIUA COPILULUI 2016 De cand exista preocupari pe aceasta tema

ZIUA COPILULUI 2016 Preocuparile pentru copil si pentru drepturile sale sunt oarecum recente si dateaza din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Iar istoria "Zilei copilului" nu e lunga, dar e ceva mai complicata decat reiese din Scinteia. În deceniul sase al secolului trecut, ONU recomanda statelor membre sa-i sarbatoreasca pe copii. La 20 noiembrie 1959,  Adunarea Generala a Natiunilor Unite vota Declaratia Drepturilor Copilului. Numai ca rezolutiile Adunarii Generale suna ca o recomandare, iar aplicarea lor nu este obligatorie pentru statele membre. Astfel ca, in functie de propria istorie si de traditiile locale, Ziua copilului se sarbatoreste pe glob la date diferite sau chiar deloc.

ZIUA COPILULUI 2016 Originea sarbatoririi copiilor din Romania la 1 Iunie nu trebuie cautata la New York sau la Geneva, ci la... Moscova. Caci recomandarea Natiunilor Unite, ca toti copiii planetei sa aiba o zi numai a lor, fusese pusa in aplicare de Uniunea Sovietica si de statele din sfera sa de influenta cu cativa ani mai devreme.

ZIUA COPILULUI 2016 În noiembrie 1949 avusese loc in capitala URSS o reuniune a Federatiei Internationale a Femeilor Democrate. Cu astfel de comitete si comisii, continand musai in titulatura cuvantul "democrat", Uniunea Sovie­tica ii cucerise pe occidentali intre cele doua razboaie mondiale.

ZIUA COPILULUI 2016 Îmbratisand temele propagandei sovietice, participantele la reuniune opinau ca de "pericolul imperialist" nu scapa nimeni. Cu atat mai putin copiii, inocenti si fragili prin insasi "definitia" lor de copii. Cu acel prilej s-a decis ca trebuie facut neaparat ceva pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale tinerei generatii si totodata s-a proclamat data de 1 Iunie ca Zi Internationala a Copilului. Desi impusa cu argumentele propagandei, grija pentru copiii imperiului sovietic nu era deloc inutila. În aceasta parte a lumii, saracia, bolile, analfabetismul fiind mai degraba regula, iar nu exceptia.

ZIUA COPILULUI 2016 Deciziile s-au luat la Moscova

ZIUA COPILULUI 2016 Deciziile de la Moscova au fost rapid impuse in "statele fratesti". Astfel, in sedinta Secretariatului CC al Partidului Muncitoresc Roman de la 22 martie 1950, la primul punct pe ordinea de zi figura si "organizarea Zilei Internationale a Copilului". 1950 a fost primul an cand copiii romani au fost sarbatoriti la 1 iunie. Din acest motiv, chiar si astazi, Ziua Copilului este marcata in prima zi a lui Ciresar doar in fostele republici sovietice si in statele din Europa de Est. sursa: jurnalul.ro [2]

ZIUA COPILULUI 2016. 1 iunie ar putea zi libera. Ce sa faci de ZIUA COPILULUI 2016

ZIUA COPILULUI 2016 1 iunie ar putea fi zi libera, potrivit unui proiect de lege initiat de senatorul Rozalia Biro si deputatul Claudia Boghicevici. Propunerea legislativa modifica Codul Muncii si a fost depus la Senat de 85 de parlamentari de la toate partidele.

ZIUA COPILULUI 2016 1 IUNIE, Ziua Copilului, ar putea devenilibera.Initiatorii proiectului au apreciat, in expunerea de motive, ca timpul petrecut de parinti alaturi de copii reprezinta cea mai eficienta si simpla metoda de a forma si consolida o relatie sanatoasa copil-parinte.

ZIUA COPILULUI 2016 "În societatea actuala, timpul a devenit o resursa critica, atat la birou, cat si acasa. 24 de ore par sa nu mai fie suficiente, iar gasirea unui echilibru intre viata personala si cea profesionala este o provocare din ce in ce mai mare. Muncim peste program si facem sacrificii pentru ca cei mici sa aiba o viata mai buna. Dar de multe ori lipseste ce e mai pretios pentru ei: prezenta fizica a parintilor lor. Sa le oferim celor mici timp de calitate si amintiri pentru o viata", spun parlamentarii in expunerea de motive.

ZIUA COPILULUI 2016. Ce spun parlamentarii

ZIUA COPILULUI 2016 Parlamentarii argumenteaza necesitatea ca 1 iunie sa fie zi libera prin aceea ca "traim intr-o societate dominata de valori materiale", iar "de Ziua Copilului in majoritatea gradinitelor si scolilor primare din Romania se organizeaza evenimente pentru a-i celebra pe cei mici, iar copiii evolueaza in cadrul acestor spectacole".

ZIUA COPILULUI 2016 "Lipsa parintilor din cadrul acestor evenimente are implicatii psihologice negative in dezvoltarea copiilor. În afara dorintei de a-i face mandri si de a primi aprecierea parintilor, copiii au nevoie de sustinere in cadrul evenimentelor unde performeaza, evenimente care au o incarcatura emotionala ridicata si reprezinta o sursa de stres pentru ei", explica semnatarii, aratand ca nu toti angajatorii au disponibilitatea de a acorda o zi de concediu parintilor de 1 iunie.

ZIUA COPILULUI 2016 Proiectul se afla in consultare publica la Senat, primind aviza favorabil de la Consiliul Legislativ inca de pe 12 mai.

ZIUA COPILULUI 2016 În cazul in care proiectul de lege va fi adoptat, Ziua Copilului va deveni nelucratoare, alaturi de 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - Sfantul Andrei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

ZIUA COPILULUI 2016. Ce poti face cu cei mici de ZIUA COPILULUI 2016

ZIUA COPILULUI 2016 Zilua Internationala a copilului este un motiv de sarbatoare atat pentru cei mici, cat si pentru parintii lor. Va prezentam o lista cu evenimente dedicate zilei de 1 iunie.

ZIUA COPILULUI 2016 Bookfest Junior.  Între 1 si 5 iunie are loc Bookfest Junior 2016, un program de evenimente special conceput pentru copii si adolescenti. Acesta este o ocazie ca micii cititori sa intalneasca scriitori si ilustratori de carte.

ZIUA COPILULUI 2016 Timp de patru zile vor fi organizate peste 40 de evenimente, lansari de carte pentru copii si adolescenti, intalniri cu autori, ateliere de desenat si povestit, concursuri de creatie literara, proiectie de filme de animatie si teatru de papusi. Vizitatorii sunt asteptati cu reduceri intre 20% si 70% la cartile pentru copii si adolescenti si multe alte surprize, cadouri si tombole cu premii.

ZIUA COPILULUI 2016 Desen cu creta pe asfalt Între orele 15.00 si 17.00, copiii isi pot transpune imaginatia pe asfalt, la Biblioteca Nationala a Romaniei.

ZIUA COPILULUI 2016 Concert special la Sala Radio de ZIUA COPILULUI 2016

ZIUA COPILULUI 2016 Orchestra de Camera Radio si Corup de Copii Radio se vor reuni pe scena, incepand cu ora 19.00, alaturi de tanara violonista Maria Marica, laureata a numeroase competitii nationale.

ZIUA COPILULUI 2016 Muzeul Antipa din Bucuresti. Copiii cu varste de pana la 18 ani vor avea acces gratuit in expozitia permanenta a Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa". Muzeul isi va deschide miercuri portile la ora 10.00 iar pana la ora 20.00 cei mici se vor putea distra, dar vor si invata o multime de lucruri noi despre animalele din intreaga lume.

ZIUA COPILULUI 2016  Muzeul Satului. Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" sarbatoreste Ziua internationala a copilului, in perioada 1 - 5 iunie, cei mici fiind asteptati sa petreaca momente de neuitat in ambianta speciala a "satului de la sosea”.

sursa. romanialibera.ro

Sibiu

Artistul vizual Dan Perjovschi va desena cu si pentru copii, de 1 iunie, la Libraria Habitus, intr-un spectacol unplugged cu trupa AD HOC.

Ziua copilului (numita si Ziua internationala a copilului) este in multe tari o sarbatoare pentru copii. Ea se sarbatoreste la date diferite in tari diferite. În Romania, ziua se sarbatoreste in fiecare an pe data de 1 iunie.

Ziua copilului a fost mentionata prima data la Geneva la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor in august 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tari, au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului. Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sarbatorita pentru prima data in data de 23 aprilie 1920.

În anul 1954 Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat sa dispuna de o zi la asa-numita „Ziua copilului” (engleza Universal Children's Day).

În Romania Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.


Publicat de : ---
Data publicării: 01 Iun 2016 - 04:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=55052&titlu=ZIUA_COPILULUI_2016__sarbatorita_de_Google_cu_un_logo_special__Ce_sa_faci_de_ZIUA_COPILULUI_2016
  [2] http://www.jurnalul.ro