ALEGERI LOCALE 2016: Barometrul Facebook pentru candidatii la Primaria sectorului 1 [1]

ALEGERI LOCALE 2016: Dintre cei 10 candidati care se lupta pentru conducerea Primariei Sectorului 1 din Bucuresti, cel mai cunoscut in lumea internautilor este deputatul PMP Eugen Tomac

. Acesta are peste 70 de mii de like-uri la pagina sa de persoana publica de pe Facebook.

Eugen Tomac, cel mai

ALEGERI LOCALE 2016: Popularitatea lui Eugen Tomac se poate explica prin faptul ca acesta este foarte activ pe Facebook. Numai in ultimele zile, politicianul are zeci de postari pe reteaua de socializare, insotite de diverse filmulete si poze alaturi de electoratul sectorului 1. Nici atacurile la contracandidatii sai nu lipsesc de pe pagina sa de Facebook, acesta profitand de orice prilej pentru a scoate in evidenta greselile sau neajunsurile celorlati. Pentru a fi in asentiment cu alegatorii Sectorului unde candideaza, Tomac a imbracat chiar si vesta reflectorizanta si a vizitat santierul statiei de metrou Straulesti Lac.

Pe locul 2 in topul popularitatii pe reteaua de socializare se afla deputatul PNL Alexandru Nazare, cu 23, 266 de fani. Nici acesta nu se lasa mai prejos si posteaza zilnic pe pagina sa de Facebook. De la promisiuni electorale pana la anuntarea fanilor de prezenta sa in diferite emisiuni televizate, de la bifarea oricarui eveniment de-al partidului pana la participarea la maratone sau diverse competitii, Nazare nu pierde nicio oportunitate de a se intalni, virtual sau in viata reala, cu alegatorii Sectorului 1.

La mare distanta de primii doi clasati se afla Brigitte Marie Clotilde Armand din partea Uniunii Salvati Bucurestiul cu 7,261 de like-uri, Laura Chiriac din partea ALDE cu 3,856 like-uri si Daniel Tudorache din partea PSD+UNPR cu 2,075 de like-uri. Cei trei candidati sunt activi pe paginile lor de Facebook, dar nu reusesc sa-i ajunga din urma pe contracandidatii aflati pe primele doua locuri in topul popularitatii.

Codasul acestui clasament este Laurentiu Piticas  din partea Partidului Romania Unita cu doar 859 de like-uri pe pagina sa de Facebook. Acesta nu pare prea preocupat sa isi atraga fani pe Facebook, motiv pentru care are si perioade de cateva saptamani in care nu a postat aboslut nimic pe reteaua de socializare.

De mentionat ca Ionut Chermenschi - PER, Dorina Petrosel - PSR, Maria Chirtoaca - PDS si Gheorghe Padure - independent nu au pagina de persoana publica pe reteaua de socializare.

Potrivit Facebrands (Serviciul de Monitorizare a paginilor de facebook din Romania), la sectiunea Politica erau la inceputul lunii mai 546 de pagini, dublu fata de anul 2013 cand erau doar 225 de pagini.

In Romania, sunt 8.500.000 de utilizatori ai retelei Facebook.


Publicat de : ---
Data publicrii: 26 Mai 2016 - 04:37
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=54988&titlu=ALEGERI_LOCALE_2016__Barometrul_Facebook_pentru_candidatii_la_Primaria_sectorului_1