Basescu a tras puterea dupa el [1]

Ultimul Barometru de Opinie Publica al IMAS releva o tendinta neobisnuita pentru un an postelectoral, cresterea increderii si a optiunilor de vot pentru putere.

"Luna trecuta a fost proasta. Aveam demonstratii pe strada pentru retragerea trupelor din Irak, criza inundatiilor. Daca am scoate indicatorii din BOP pe luna mai, atunci imaginea ar fi mai clara", ne-a declarat Mircea Kivu, directorul IMAS. Chiar daca am ignora cifrele pe mai, Traian Basescu ar ramane beneficiarul unor procente in plus. Acesta a bifat 6 procente fata de luna precedenta, ajungand pana la 58%, adica la valoarea din luna martie. Si traiectoria premierului este ascendenta, de la 40% la 42%, in timp ce alianta PNL-PD inregistreaza o crestere de la 50% in luna mai la 55% in luna iunie. Mircea Kivu crede ca atat premierul, cat si Alianta au fost tractati de Basescu, principalul beneficiar la nivel de imagine al eliberarii ostaticilor.
Caderea la Congresul PSD din mai, eliberarea lui Miron Cozma si punerea sub acuzare in dosarele Revolutiei si mineriadei din 13-15 iunie, l-au coborat pe Ion Iliescu de pe inaltimile popularitatii de anul trecut, la coada topului increderii, la 20%. Imaginea negativa a lui Ion Iliescu s-a repercutat si asupra PSD, care a pierdut 5 procente.
Publicat de : ---
Data publicării: 30 Iun 2005 - 10:33
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5497&titlu=Basescu_a_tras_puterea_dupa_el