Camera a aprobat legea UDMR si asteapta proiectul PNL-PD [1]

Camera Deputatilor a adoptat, ieri, proiectul udemeristului Kelemen Hunor, de modificare a legii de organizare a SRR si SRTv.

Proiectul desparte functia de director general al celor doua institutii de cea de sef al Consiliului de Administratie. Mai mult, directorul general nu are voie sa faca parte din CA si nici sa fie membru al vreunui partid politic. Potrivit documentului care a primit raport pozitiv de la Comisia de cultura a Camerei, postul amintit va fi ocupat prin concurs de proiecte si va avea un mandat de patru ani. Directorul general poate fi schimbat inainte de expirarea mandatului, prin votul a doua treimi din membrii Consiliului de Administratie. O alta noutate pe care o aduce proiectul lui Kelemen are in vedere numirea, in CA, a unui reprezentant al Academiei Romane si eliminarea membrilor din partea angajatilor. Salariile celor doi directori ai SRR si SRTv vor fi stabilite prin hotarare de guvern, aceleasi sume urmand sa le primeasca si presedintii Consiliilor de Administratie. Plenul forului legislativ a eliminat propunerea deputatului UDMR privind demiterea celor doua CA numai daca Parlamentul voteaza negativ de doua ori consecutiv Rapoartele de activitate anuale ale societatilor publice de radio si televiziune. Conducerile SRR si SRTv vor fi schimbate imediat ce Legislativul respinge raportul anual de activitate. Liberalii si democratii au sustinut si ei proiectul UDMR, dar i-au anuntat pe deputati ca au depus, la randul lor, o initiativa proprie privind modificarea legii de organizare si functionare a radioului si televiziunii publice.
Publicat de : B. C.
Data publicării: 30 Iun 2005 - 09:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5494&titlu=Camera_a_aprobat_legea_UDMR_si_asteapta_proiectul_PNL_PD