Liberalii care au votat pentru spalarea banilor vor fi sanctionati [1]

Deputatii liberali din Comisia juridica ar putea fi sanctionati de conducerea PNL pentru faptul ca marti au votat, alaturi de PSD, in favoarea unui articol al Legii privind prevenirea si combaterea spalarii banilor murdari.

Presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu, va cere Delegatiei Permanente de saptamana viitoare sa analizeze aplicarea Statutului in cazul celor care au fost de acord cu propunerea social-democratilor de ridicare la 50.000 de euro a pragului de raportare a tranzactiilor imobiliare. La sedinta comisiei de marti a participat si ministrul Justitiei, Monica Macovei, care a sustinut ca limita de raportare trebuie stabilita la 15.000 de euro. Liberalii au votat insa impotriva pozitiei guvernului, dupa care au parasit sala pe motiv ca trebuie sa ajunga la o intalnire cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Macovei a fost nevoita sa-i aduca inapoi cu forta, pentru a vota din nou. Povestea a ajuns si la urechile premierului, care a decis ca "rebelii" trebuie sanctionati. Statutul PNL prevede ca, la prima abatere, membrii sa primeasca avertisment scris, urmand ca, la derapajele ulterioare, pedeapsa sa mearga pana la suspendarea din functie pe perioada nelimitata sau chiar retragerea sprijinului politic. PNL are sase reprezentanti in Comisia juridica a Camerei Deputatilor.
Publicat de : B. C.
Data publicării: 30 Iun 2005 - 08:57
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=5493&titlu=Liberalii_care_au_votat_pentru_spalarea_banilor_vor_fi_sanctionati